Kanta-Häme

VR:n aikataulumuutokset hankaloittavat opiskelijoiden arkea

Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (Hamko) on hämmentynyt ja huolestunut VR:n junavuorojen vähentämisestä Riihimäen ja Hämeenlinnan asemilla.

Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijat hakeutuvat töihin ja opintoihin kuuluviin harjoitteluihin niin Tampereelle kuin pääkaupunkiseudullekin.

Opiskelijakunta muistuttaa kannanotossaan, että opiskelijalle ei ole useissa tapauksissa taloudellisesta kannattavaa tai edes mahdollista muuttaa väliaikaisesti toiselle paikkakunnalle, joten toimivat julkiset liikenneyhteydet ovat erittäin tärkeät.

Opiskelijat myös huomauttavat, että vaikka työmatkaliikenne säilyisi, muutos hankaloittaa esimerkiksi iltaisin ja viikonloppuisin opiskelevia.

– On täysin väärin olettaa, että kaikki työ tehtäisiin tyypillisinä toimistoaikoina, opiskelijakunnan puheenjohtaja Emma Kokkonen.

Kaikki Hamkin opiskelijat eivät myöskään asu opiskelupaikkakunnallaan, joten monet kulkevat päivittäin esimerkiksi Hämeenlinnan ja Tampereen tai Riihimäen välillä. Suppeammat aikataulut junaliikenteessä pakottavat opiskelijat pitkiin odotusaikoihin tai käyttämään kustannuksiltaan kalliimpaa yksityisautoilua pääsääntöisenä matkustusmuotonaan.

Opiskelijakunta toivoo VR:n peruvan aikataulumuutoksen.

Päivän lehti

9.8.2020