Kanta-Häme

VR:n johdolle buuattiin asemalla - katso video keskustelutilaisuudesta

Hämeenlinnalaisten isoin toive on, että Helsinkiin ja Tampereelle pääsisi kerran tunnissa. VR:n johto väläytti yleisötilaisuudessa mahdollisuutta siitä, että Helsinkiin pääsisi suoraan taajamajunalla. 

 

Hämeenlinnan rautatieasema täyttyi torstaina huolestuneista ja vihaisista kaupunkilaisista. VR:n järjestämässä yleisötilaisuudessa sadat ihmiset antoivat yhtiön johdolle kovasanaista palautetta junauudistuksesta.

Helsingistä tulevat työmatkalaiset eivät ehtineet mukaan, koska kello viiden IC-juna oli puoli tuntia myöhässä.

Paneelikeskustelu alkoi yleisön buuaamisella, kun matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen perusteli uudistusta sillä, että ympäri Suomea on toivottu nopeampia junayhteyksiä. Yleisössä ihmeteltiin sitä, miksi suomen kolmanneksi vilkkaimman rautatieaseman matkustajat eivät kelpaa VR:lle.

VR:n johto lupasi, että suoraa taajamajunayhteyttä Hämeenlinnasta Helsinkiin yritetään ajaa eteenpäin pikkuhiljaa. Taajamajuniin voitaisiin harkita myös verkkoyhteyksiä.

Kaukoliikenteen suunnittelujohtaja Antti Tuominen kertoo, että hän sai ylivoimaisesti eniten palautetta juuri siitä, että taajamajunalla matkustaminen ei sovi työmatkalaisille ja junaa pitää vaihtaa Riihimäellä. VR:n johtoporras saapui itsekin torstain tilaisuuteen taajamajunalla.

Hämeenlinna on ainoa Suomen suurista asemista, jossa matkustajamäärät ovat laskeneet .

Keskustelu jatkuu 21. marraskuuta Verkatehtaalla, kun Hämeenlinnan kaupunki järjestää VR:n johdon kanssa toisen keskustelutilaisuuden junauudistuksesta. 

Lisää aiheesta perjantain Hämeen Sanomissa ja digilehdessä.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic