Kanta-Häme

VR:n kaukoliikenteen sarjalippujen myynti on loppunut kesäksi

VR lopetti perjantaina kaukoliikenteen sarjalippujen myynnin kesän ajaksi. Sarjalippu palaa myyntiin jälleen elokuussa. Asiakkaita muutoksesta tiedotettiin sähköpostitse ja VR:n internetsivuilla perjantai-iltapäivänä.

Vr:n matkustajaliikennejohtaja Maisa Romanainen toteaa, että muutoksesta on tiedotettu matkustajille heti, kun se on ollut mahdollista.

Lipunmyynnin lopetus on osa VR:n kauko- ja lähiliikenteen sarjalippujen uudistusta. Jo ostetut kaukoliikenteen sarjaliput ovat edelleen käyttökelpoisia kaikissa junissa.

– Sarjalippuja menee kesällä todella paljon vähemmän kuin muina vuodenaikoina, siksi uudistus on ajoitettu tähän ajankohtaan.

Romanainen kieltää, että muutoksen takana olisi mitään erityistä dramatiikkaa. Hän korostaa asiakkaan parasta.

– Kompensoidaksemme taukoa sarjalippujen myynnissä meillä on kesän aikana tavallista isompi säästölippukampanja. Asiakkaille tämä saattaa itse asiassa olla lopulta edullisempaa.

Lippujen myynti lopetettiin juuri perjantaina lähijunien lipunmyynnin muuttumisen takia.

– Tänään toteutettiin tekninen muutos, joka mahdollistaa lähijunaliikenteen uudistamisen. Tämä vaati tiettyä yhdenmukaistamista.

Uudistuksen myötä kaikki lipputyypit toimivat digitaalisesti. Vanhanmallisia kaukojunien sarjalippuja ei pystynyt lataamaan Vr:n sovellukseen. Häsa

Mainos