fbpx
Kanta-Häme

Vuoden hämäläiset nimettiin

Riihimäki. Hämeen liitto ja Yle Hämeenlinna ovat valinneet Vuoden hämäläiseksi 2016 näyttelijä-pariskunta Niina Lahtisen ja Aku Hirviniemen Riihimäeltä.

Taiteilijapariskunta on aloittanut näyttämötaiteen uransa Riihimäen nuorisoteatterista sananmukaisesti käsi kädessä. Heistä tuli pariskunta jo teini-iässä teatterin lavalla ja myös oikeassa elämässä.

He asuvat yhä lapsineen Riihimäellä ja pitävät kotikaupunkinsa lippua korkealla menestyvinä, monipuolisina näyttämötaiteen edustajina niin television viihdesarjoissa, elokuvassa kuin teatterinäyttämöillä. He ovat tuoneet Hämettä häpeilemättömästi ja luontevasti esille esiintymisissään ja uransa eri vaiheissa, valintaa perustellaan.

Niina Lahtinen on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja. Hänen tarkkanäköistä yhteiskunta- ja elämäntapakritiikkiään löytyy lukuisissa tv-sarjoissa ja viihdeohjelmissa. Syksystä 2012 alkaen hän on toiminut Hyvät ja huonot uutiset -ohjelman vakiopanelistina.

Aku Hirviniemi on teatteritaiteen maisteri. Hän on tehnyt rooleja muun muassa Kansallisteatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa ja Hämeenlinnan kaupunginteatterissa. Suureen yleisön tietoisuuteen Hirviniemi nousi MTV3:n kolmen esittämässä Putous-viihdeohjelmassa.

Kuluvana keväänä pariskunta osallistuu MTV3:n Saturday Night Live -ohjelmaan, jota Lahtinen käsikirjoittaa ja jossa Hirviniemi näyttelee. HÄSA

Menot