fbpx
Kanta-Häme

Vuoden kylä on Teuro-Kuuslammi Tammelasta

Teuron koululla pidettiin viime heinäkuussa Kädentaitoa - myyntinäyttely ja kylän keskustan pellolla oli samanaikaisesti Tekniikkatapahtuma. Kimmo Saha, Juha Kulmala ja Joni Kivelä viihtyivät tapahtumissa.

Teuro-Kuuslammin kylä Tammelasta on valittu Vuoden kyläksi. Palkinto myönnettiin sunnuntaina Lokaali – kylätoiminnan valtakunnallisessa juhlassa Savonlinnassa.

Valintaraadin vakuutti kylän kokonaisvaltainen toiminta, jolla on luotu hyvät puitteet asumiselle.

 

 

Teuro-Kuuslammissa on 250 asukasta, mutta palvelut ovat valintaraadin mukaan kuin pienessä kunnassa. Kylältä löytyy kylätalo, monitoimihalli, lauantaikahvio, leikkikenttä, palkattu kyläavustaja, harrastuksia joka illalle sekä useita vuokratiloja. Raati vaikuttui hyvin organisoidusta vapaaehtoistyöstä, joka ei ole harvojen käsissä: vastuulistalta löytyy 50 hengen nimet. Kiitosta sai myös aktiivisesti tehty vaikuttamistyö.

Tänä vuonna kisassa painotettiin aktiivisutta vaikuttamistyössä, vastuunottamista oman kylän palveluista ja kylän liiketoiminnallisuutta.

 

Kunniamaininnat Vuoden kylä -kisassa myönnettiin Ylisenpään kyläringille ja Ruotsinpyhtään Ruukille. Ylisenpään kylärinki eli Kodiksami, Kuolimaa, Mäentaka ja Sukkala Raumalta sai kehuja esimerkillisestä yhteistyöstä, elävästä kulttuurityöstä ja paikallisdemokratiaan osallistumisesta.

Suomen Kylät ry palkitsee vuosittain Vuoden kylän ja ansioituneita maaseututoimijoita. Palkinnot jaettiin 34. kerran. Teuro-Kuuslammi on ensimmäinen kantahämäläinen palkinnon saanut kylä. Kisassa oli ehdolla 17 kylää, jotka oli palkittu tänä vuonna oman maakuntansa vuoden kylänä.

Menot