Kanta-Häme

Vuoden lintuyhdistys on Kanta-Hämeestä

Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys ry on valittu vuoden lintuyhdistykseksi. BirdLife Suomi julkisti valinnan Kemissä BirdLife Suomen edustajiston kokouksessa sunnuntaina.

Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys palkitaan erityisesti isoista hankkeistaan, joilla parannetaan alueellisia luontoharrastusmahdollisuuksia ja kunnostetaan lintukohteita.

Hämeenlinnan Honkalanrantaan yhdistys on rakentanut lintutornin, leiripaikan laavuineen ja perinneladon. Hanke jatkuu, ja paikalle on tulossa vielä luontopolku ja nuotiopaikka.

Riihimäen Sammalistonsuon kosteikkoalueen ennallistamiseksi Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys on vastannut lintulavan rakentamisesta, kahlaajarantojen kunnostuksesta, linnunpönttöjen ripustamisesta ja linnustonseurannasta.

Yhdistys on myös osallistunut BirdLife Suomen MAALI-hankkeeseen (maakunnallisesti tärkeät lintualueet) ja julkaissut raportin alueensa tärkeistä lintualueista. Yhdistys järjestää myös aktiivisesti retkiä ja muita yleisötapahtumia.

Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen alueeseen kuuluvat Hattula, Hausjärvi, Hämeenlinna, Janakkala, Loppi ja Riihimäki. Yhdistys on perustettu vuonna 1971, ja siihen kuuluu tällä hetkellä runsaat 340 jäsentä.

BirdLife Suomi on maamme lintuyhdistysten keskusjärjestö, jolla on 30 jäsenyhdistystä. Vuoden lintuyhdistys on nimetty vuodesta 1980 lähtien. HÄSA

 

Päivän lehti

6.6.2020