Kanta-Häme

Vuoden suurin kertausharjoitus järjestetään Kanta-Hämeessä

Maavoimien vuoden suurin kertausharjoitus kerää jopa 1300 reserviläistä taistelemaan Kanta-Hämeen pelloille ja metsiin lokakuun toisella viikolla.

Wanaja14-paikallispuolustusharjoituksessa paikallisjoukot harjoittelevat sodan ajan suojaus- ja taistelutehtäviä. Harjoituksen painopiste on Kanta-Hämeessä ja harjoituksen järjestelyvastuu on Panssariprikaatilla.

Maanantaina lokakuun 6. päivänä alkavaan harjoitukseen osallistuu joukkoja useista maavoimien joukko-osastoista sekä puolustusvoimien joukkoja kaikista eri puolustushaaroista ja pääesikunnan alaisista laitoksista.

Paikallisjoukot ovat paikallisiin taistelu- ja puolustustehtäviin käytettäviä sodan ajan joukkoja, jotka valvovat aluettaan, suojaavat tärkeitä kohteita ja toimivat yhteistyössä siviiliviranomaisten kanssa.

Kaikkiaan liikkeellä on noin 2000 sotilasta, joista 1300 on reserviläisiä. Harjoitus on reservien suurin harjoitus puolustusvoimien säästövuosien jälkeen.

Puolustusvoimat kertoo lisäävänsä kertausharjoituksia lähivuosina. Ensi vuonna kutsun kertaamaan saa noin 18 000 reserviläistä. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic