fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Vuoden yrittäjät jatkavat Kultakeskuksen satavuotista perinnettä: "Pääkonttori ja tehdas pysyvät Hämeenlinnassa"

Satavuotias jalometalliyritys aikoo pysyä Hämeenlinnassa.
Pitkään Kultakeskuksen toimitusjohtajana toiminut Ilkka Ruohola ryhtyi vuonna 2016 myös yhtiön pääomistajaksi. Omistus on nyt useiden yhtiön työntekijöiden käsissä. Kuva: Riku Hasari
Kultakeskuksen toimitusjohtaja Janne Kartano on myös yksi yrityksen omistajista. Kuva: Riku Hasari

Kultakeskuksen osakkaat vastaanottivat perjantaina Hämeenlinnan vuoden yrittäjä -palkinnon Hämeenlinnan yrittäjäjuhlassa.

Palkinnon luovuttivat yhdessä Hämeen Yrittäjät ja Hämeenlinnan Yrittäjät.

 

Kultaseppien vuonna 1918 perustama Kultakeskus oy on kasvanut Pohjoismaiden johtavaksi jalometallituotteiden valmistajaksi.

Koko konsernin liikevaihto on noin 27 miljoonaa euroa ja sen 230 hengen henkilöstöstä 50 työskentelee Hämeenlinnassa. Liikevaihdosta noin 40 prosenttia tulee ulkomailta.

Yhtiö on laajentunut ostamalla palkitsemistuotteita valmistavat osat Rahapajasta ja ruotsalaisen vuonna 1666 perustetun Sporrong ab:n. Lisäksi yhtiö osti Baltiassa, Venäjällä ja Saksassa toimivan virolaisen Juveel oü:n.

– Haimme uudeksi tukijalaksi liiketoimintaa, joka poikkeaa omastamme, mutta sopii osaamiseemme ja taitoihimme, toimitusjohtaja Janne Kartano kertoo Hämeen yrittäjien tiedotteessa.

 

Yhtiössä on viime vuosina tehty laajoja omistusjärjestelyjä.

Vuodesta 1992 alkaen Kultakeskuksen toimitusjohtajana toiminut Ilkka Ruohola ryhtyi vuonna 2016 pääomistajaksi ja vuoden 2018 alussa hän ryhtyi hallituksen puheenjohtajaksi.

Talousjohtajana pitkään työskennellyt Janne Kartano on nykyisin yrityksen omistajia ja vuoden 2018 alusta myös toimitusjohtaja. Palkittuina osakkaina ovat myös pitkään yhtiössä työskennelleet Jani Appelberg, Pekka Laine, Jukka Suvitie sekä Mikko Joukainen.

Janne Kartanon mukaan omistusjärjestelyjen kantavana teemana oli turvata yhtiön olemassaolo myös seuraavaksi sadaksi vuodeksi.

 

Kultakeskus on valmistanut Hämeenlinnassa hopeatuotteita jo vuodesta 1918 asti. Yrittäjät vannovat vanhan hämeenlinnalaisen perheyhtiön pysyvän sellaisena jatkossakin.

– Pääkonttori ja päätehdas pysyvät Hämeenlinnassa, Ilkka Ruohola ja Janne Kartano lupaavat. HäSa

 

Oikaisu 4.11.2019: Kuvatekstissä oli virhe. Kuvassa on Kultakeskuksen toimitusjohtaja Janne Kartano, eikä yhtiön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Ruohola, kuten kuvatekstissä virheellisesti kerrottiin.

Menot