Kanta-Häme

Vuokralainen kesäteatterille löytyi

Hämeen Sanomien tietojen mukaan Hämeenlinnan kaupunki on löytänyt vuokralaisen kesäteatterille.

Tilaajajohtaja Markku Rimpelän mukaan asiasta ei ole vielä solmittu sopimusta, mutta se tehtäneen tämän viikon aikana. Rimpelä ei kommentoi, kuka mahdollinen vuokralainen on.

Ainakin hämeenlinnalainen näyttelijä, ohjaaja ja yrittäjä Otto Kanerva on kiinnostunut ja hakenut vuokralaiseksi.

– Kyllä olen hakenut vuokralaiseksi ja sopimusneuvotteluja on käyty, Kanerva myöntää ja jatkaa, ettei asiasta ole virallista päätöstä.

Kanerva haluaisi saada asian nopeasti päätökseen, jotta jo tulevana kesänä olisi mahdollista saada kesäteatteriesitys pyörimään.

– Olen ollut tulisilla hiilillä.

Jos Kanerva saa myöntävän päätöksen, hän sanoo olevansa iloinen.

– Näen kesäteatteritoiminnassa paljonkin järkeä ja minulla on ammattitasoiset laskelmat. Vaikka normaalista aikataulusta ollaan kesäteatteritoiminnassa jäljessä, teroitan veitsiäni koko ajan, ja käyn riskillä neuvotteluja eri toimijoiden kanssa.

Kanerva haluaa jatkaa Kaupunginpuistossa ammattimaista kesäteatteria. Esitys julkistettaneen maaliskuun viimeisellä viikolla.

– Tuleva kesä voisi pitää sisällään kansankomediaa, Kanerva paljastaa.

Muutakin kuin makkaraa

Hämeenlinnassa asuvalle Otto Kanervalle Hämeenlinnan kesäteatteri on tuttu. Hän on 2000-luvulla ohjannut kesäteatteriin kaksi näytelmää. Lisäksi on hän esiintynyt kerran 2000-luvulla ja kerran viime vuosituhannen puolella.

– Olen seurannut kesäteatteria tiiviisti ja analysoinut toimintaa. Sen vuoksi jätin hakemuksen, koska näen, että kesäteatterilla on mahdollisuuksia ja runsaasti ystäviä.

Jos Kanerva sopimuksen saa, hän ei tule saamaan kaupungilta avustuksia toiminnan pyörittämiseen. Kanerva pyörittäisi toimintaa viihdealan tuotantoyhtiönsä kautta.

Mitä uudistat Kaupunginpuistossa, jos jatkat seuraavat viisi kesää kesäteatterin puikoissa?

– Kahvila- ja ravintolatoimintaa pitää kehittää. Voisiko esimerkiksi kesäteatterimakkaran lisäksi olla muutakin katuruokaa? Lisäksi ainakin kesän aikatauluja pitää miettiä.

Kanerva on huomannut, että kesäviikonloppuisin ihmiset haluavat oleilla mökeillään lihaa marinoiden ja olutta nauttien. Sen sijaan hän näkee, että arki-iltaisin kesäteatteri voisi vetää yleisöä. Myös toripäivät mahdollisine päivänäytöksineen pitäisi pystyä hyödyntämään aikaisempaa paremmin.

– Toiminta vaatii myös selkeämpää paketointia. Tarkoitan sillä esimerkiksi sitä, että pk-yrityksille voi myydä lippupaketteja, mutta ei tarvitse ostaa koko katsomoa vaan osa siitä. Samaan voi paketoida myös ravintolapalveluja. (HäSa)

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic