Kanta-Häme

Vuokratalo nousee ihan ydinkeskustaan

Hämeenlinnan ydinkeskustaan on rakenteilla uusi kerrostalo. Työt Hallituskatu 28:n tontilla alkoivat viime maanantaina. Paikalla pitäisi seisoa vuoden kuluttua kerrostalo, jonka pohjakerrokseen tulee myös liiketilaa.
 
– Asunnot ovat viidessä kerroksessa ja konehuone siihen vielä päälle. Arkkitehtonisesti siitä tulee saman näköinen kuin naapuritalosta, toki vähän modernimpi, kertoo Sakari Lundberg Lujatalolta.
 
Kerrostalon rakennuttaa Kanta-Hämeen Hengitys, joka aikoo panna sen vuokralle. Taloon tulee 20 asuntoa, jotka ovat kooltaan 40–54-neliöisiä kaupunkikaksioita.
 
Hämeenlinnan keskustaan ei joka vuosi rakenneta uutta asuintaloa. Lundberg myöntääkin, että kohde on logistisesti haastava.
 
– Meidän pitää pystyä tekemään työtämme, mutta emme saisi hirveästi häiritä asukkaiden elämää ja liikennöintiä. Jonkun verranhan tästä tulee haittaa, mutta pyrimme rajoittamaan sen minimiin, Lundberg kertoo.
 
Tontti tyhjeni kerrostalon tieltä jo vuosi sitten, kun paikalta nostettiin vanha puutalo, joka kuljetettiin lavetilla Koulukadulle. Paritalon rakennustyöt ovat nekin vielä kesken. (Häsa)
 

Menot