Kanta-Häme

Vuokratalorakentaminen jumittaa Riihimäellä

Vuokrakerrostalojen rakentaminen on Riihimäellä jäissä. Uusia taloja ei ole valmistunut vuoden 2006 jälkeen. Seuraavan uuden hankkeen odotetaan lähtevän liikkeelle Peltosaari-projektin yhteydessä, mutta ajankohta on vielä täysin auki.

– Kun Peltosaaren yleissuunnitelma saadaan kaupunginhallitukselle, päästään eteenpäin. Silloin on ehkä jotakin tietoa. Tänä vuonna vuokratalokohteita ei kuitenkaan ole suunnitelmissa, kertoo Riihimäen kaupungin vuokra-asunnoista vastaavan Kotikulma-yhtiön toimitusjohtaja Heikki Mattila.

Vuokra-asuntostrategian mukaan Peltosaareen keskittynyttä vuokra-asumista pitäisi lähivuosina siirtää muualle kaupunkiin, jonne on tarkoitus rakentaa uusia vuokrataloja.

Markkinointi ratkaisee

Omistusasuntoja Riihimäelle valmistuu kerrostaloihin tasaiseen tahtiin lähes sata vuodessa. Piikinmäen uudella kerrostaloalueella aseman tuntumassa on valmiina jo yksi kerrostalo. Tänä vuonna valmistuu kaksi ja kahdelle on myönnetty rakennusluvat. Rakentajina alueella ovat YIT, Luja-talo ja Pohjola-rakennus.

– Uusien lupien haku näyttää nyt hiljenneen, tosin alkuvuosi on aina hiljaista aikaa, kertoo rakennustarkastaja Seppo Lehtonen Riihimäen kaupungilta.

Jo myönnettyjä lupia on sen verran, että hankkeita voidaan käynnistää eri puolille kaupunkia, jos ennakkomarkkinointi onnistuu.

Hämeenkadulla lähelle Hämeenaukiota Skanska markkinoi parhaillaan asuinkerrostaloa, josta osa ulottuu Junailijankadun puolelle.

Paloheimonkadulla Lemminkäisellä on vielä aseman tuntumassa rakennuslupa yhdelle kerrostalolle jo rakennettujen rinnalla. Hämeenaukiollakin Lemminkäinen voi käynnistää asuinliiketalon, joka korvaa matalan liiketalosiiven aukion torin puoleisella laidalla.

Hämeenkadun pohjoispäässä odottaa entinen Sokos-tavaratalo uutta kaavaa ja purkamista kerrostalojen tieltä.

Useita rivitaloja rakenteilla

Rivitaloasuntoja kaupunkiin valmistuu lähes yhtä paljon kuin kerrostaloasuntoja. Tänä vuonna uusia rivitalokoteja nousee kaikkiaan kuutisenkymmentä Taipaleeseen, Vahteristoon, Uhkolaan, Kontiontielle ja Patastenmäkeen.

– Omakotitalojen rakennuslupien määrä alkoi hiipua jo viime syksynä. Tontteja on nyt tarjolla Metsäkorvessa, josta ne ovat menneet aika hyvin kaupaksi. Viime vuonna valmistui vielä 50 omakotitaloa, kun kaupungin tavoite on 50-60 vuodessa. Tänä vuonna määrä saattaa jäädä pienemmäksi, Seppo Lehtonen sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

1.4.2020