Kanta-Häme

Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsola varoittaa Hämeenlinnaa krapulasta

Vuoden lyseolaiseksi valittu Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsola varoittaa aloittamasta uusien kerrostalojen rakentamista Hämeenlinnassa.
Lyseon Entisten oppilaiden yhdistys valitsi Vuokraturvan toimitusjohtajan ja omistajan Timo Metsolan keskiviikkona Vuoden lyseolaiseksi.

Kovan linjan bisnesmiehenä tunnettu Vuokraturvan toimitusjohtaja ja omistaja Timo Metsola kehottaa Hämeenlinnaa painamaan kerrostalorakentamisessaan nopeasti jarrua. Metsolan mielestä kaupungin ei kannattaisi aloittaa ainoankaan uuden kerrostalon rakentamista.

– Hämeenlinna kulkee nyt paraatissa muiden perässä, vaikka edessä onkin odotettavissa kova krapula. Jo nyt vanhojen asuntojen myyminen ja vuokraaminen on vaikeutunut, kun uusista on ylitarjontaa, Metsola sanoo.

Lyseon Entisten oppilaiden yhdistys valitsi keskiviikkona asuntosijoittajana nimeä tehneen Metsolan Vuoden lyseolaiseksi Hämeenlinnassa. Vuosina 1988–1994 lyseota käynyt Metsola oli uudesta tittelistä hyvillään, vaikka hän ei sitä omasta mielestään ansainnutkaan.

– Sain lyseosta valtavan vahvan kivijalan, jonka varaan olen voinut elämäni rakentaa. Oli etuoikeus käydä näin hyvää koulua, jossa oli erinomaisia opettajia, Metsola kehuu.

Metsolassa on miestä moneksi. Leipätyönään hän on yrittäjä ja asuntosijoittaja, joka harrastaa vapaa-aikanaan paitsi urheilua myös musiikkia.

Hän on harrastanut pitkään judoa, jossa paras sijoitus on pronssimitali miesten Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa. Nyt hän havittelee mitalia myös painonnostossa.

Musiikkia Metsola on tehnyt jo aivan nuoresta asti. Hänen tekemänsä rakkauslaulu Jos rakkaus ois vesipisara nousi hitiksi Youtubessa ja Spotifyssä marraskuussa ja keräsi yli 500 000 kuuntelua.

– Nyt tuntuu siltä, että laulun menestys on ollut varmaan elämäni suurin onnistuminen – Vuoden lyseolaiseksi valintani lisäksi, Metsola vitsailee.

Mies myöntää olevansa laulun suosiosta yllättynyt, vaikka kaksi vuotta sitten julkaistu levy Lintuja tuulessa rikkoi kultalevyn rajan.

– Haaveilin jo kouluaikana musiikista itselleni ammattia, mutta sitten tajusin musiikin olevan parempi harrastuksena. Musiikki poistuikin elämästäni ainakin 20 vuodeksi. Kun täytin 40 vuotta se palasi ja on taas elämäni ykkösasia, Metsola kertoo.

Metsolan mukaan musiikki tuo hänen elämäänsä työlle mukavaa vastapainoa. Hänen mielestään sijoitusbisnes on niin pölyistä ja tylsää, että se tarvitsee vastapainokseen jotakin muuta.

– Työni vaatii pitkäpinnaisuutta. Minä tylsistyisin ilman musiikkia tai urheilua. Välillä minusta tuntuu, että olen kuin muusikko, joka on alkanut tehdä bisnestä, Metsola sanoo.

Timo Metsola sanoo käyvänsä Hämeenlinnassa säännöllisesti, sillä kaupungissa on vielä vanhemmat ja liuta vanhoja koulukavereita. Mies nähdään myös usein puhumassa vanhassa opinahjossaan. HÄSA

Päivän lehti

18.1.2020