Kanta-Häme Hämeenlinna

Vuorentaan entinen vanhainkoti puretaan omakotitalojen tieltä

Ensin uusi kaava. Sitten puretaan Vuorentaan vanhat rakennukset.
Vuorentaan vanhainkodin rakennukset on rakennettu 1950-luvun alussa.

Vuorentaan entisen vanhainkodin rakennuksista jo kaksi on saanut purkuluvan. Hämeenlinnan kaupunki hakee purkulupaa myös kolmannelle rakennukselle eli Mäntypirtille.

Kaupungin kiinteistöjohtaja Raili Salminen kertoo, että vanhainkodin tontti kaavoitetaan tulevaisuudessa pientalotonteiksi.

Vuorentaan vanhainkodin alue on tulossa kaupungin kaavoitusohjelmaan ja Salmisen mukaan kaavoitustyö kestää noin vuoden verran. Rakennukset puretaan vasta uuden kaavan valmistuttua. Kaavoituksen valmistuminen on odotettavissa vuonna 2020, eikä kaupungilla ei ole myöskään varattuna rakennusten purkamisrahaa vuodelle 2019.

Purkamista odotellessa Hämeenlinnan kaupunki on antanut entisen vanhainkodin rakennukset ja pihapiirin toistaiseksi Puolustusvoimien ja poliisin harjoitus- ja koulutuskäyttöön. Lupapäätöksessä todetaan, että toiminnasta ei saa aiheutua kaupungille kustannuksia. Harjoitusten järjestäjät myös tiedottavat naapurustolle harjoituksista ja koulutustilaisuuksista.

Vuorentaan vanhainkodin rakennukset on rakennettu 1950-luvun alussa. Viimeinen toimija vanhainkodin rakennuksissa oli Hämeen Tukikoti. Rakennukset ovat tällä hetkellä tyhjinä ja kylmillään. HäSa