Kanta-Häme

Vuoropäivähoidon tarve kasvanut

Vuorohoidon kysyntä Hämeenlinnan päiväkodeissa on lisääntynyt.

Varhaiskasvatuspalvelujen tilaajapäällikkö Seija Mäkinen arvelee ilmiön johtuvan kauppojen aukioloaikojen laajenemisesta.

– Täysin varmasti asiaa ei tietenkään pysty sanomaan. Kun kaupat ovat auki pidempään, on siellä töissä olevien joukossa varmasti myös pienten lasten vanhempia.

Lisäys koskee laajennettua päivähoitoa eli hoitoa, joka alkaa ennen kello aamukuutta ja jatkuu kello 18 jälkeen. Yöhoitopaikkoja tarvitsevien lasten määrä ei ole kasvanut.

Kysynnän kasvamisen myötä Ahveniston päiväkodista on siirretty osa lapsista Kutalaan, jossa on lisätty vuorohoitopaikkojen määrää. Ahveniston päiväkoti on auki joka päivä vuorokauden ympäri. Kutala puolestaan on auki päivittäin aamuviidestä iltakymmeneen.

Mäkisen mukaan Kutalassa on tällä hetkellä täyttä. Myös Kaivokadun päiväkodissa on vuorohoitopaikkoja, jotka on täytetty. Ahvenistolla sen sijaan on vielä muutama vapaa paikka, mutta nekin tulevat luultavasti täyttymään syksyn edetessä.

– Jos näyttää, että kysyntä vielä tästä kasvaa, pitää miettiä pitääkö Kutalaan lisätä vuororyhmiä.

Hämeenlinnan päiväkodeissa on tällä hetkellä noin 150 yö- ja vuorohoitopaikkaa. Niistä reilut puolet on Ahveniston päiväkodissa. Myös Rengon, Lammin ja Iittalan päiväkodeissa on vuorohoitopaikkoja. Häsa