Kanta-Häme

Vuosien odottelu päättyy – Ryttylän koulu valmistuu vihdoin ensi vuonna

Kyläläisten usko uuden koulun saamisesta alkoi jo hiipua, kun odottelua kesti lähes parikymmentä vuotta.
Uusi päiväkotirakennus (vasemmalla) ja koulua varten kunnostettu entinen kaksikerroksinen päiväkoti odottavat valmiina ensi vuonna valmistuvaa koulun uudisrakennusta. Kuva: Anu Kankaansydän
Uusi päiväkotirakennus (vasemmalla) ja koulua varten kunnostettu entinen kaksikerroksinen päiväkoti odottavat valmiina ensi vuonna valmistuvaa koulun uudisrakennusta. Kuva: Anu Kankaansydän

Ryttylän koulukeskuksen viimeisen vaiheen rakentaminen on vihdoin käynnistynyt. Lehto Group rakentaa jo valmiiden päiväkodin ja peruskorjatun rakennuksen oheen laajennuksen, joka valmistuu vuoden 2020 loppuun mennessä.

Laajennukseen tulee luokkatilojen lisäksi liikutasali, johon Hausjärven kunta saa valtiolta rahoitusta 700 000 euroa. Rakennuksen ruokasali-monitoimitilassa käyvät syömässä myös päiväkotilapset.

Uuteen osaan valmistuvat myös keittiö, opettajien taukotilat ja kädentaitopaja. Yläkerran opetustilat ovat puoliavoimia, jotka ovat yhdistettävissä toisiinsa siirtoseinillä.

Rakennukset kytketään toisiinsa yhdyskäytävillä.

Koulun tilat on suunniteltu muunneltaviksi, joten niitä on mahdollista käyttää myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Hausjärvi joutui luopumaan urakkakilpailutuksesta, jolla ei saatu rakentajilta tarjouksia. Kunta on sopinut Lehto Groupin kanssa 6,5 miljoonan euron kokonaisvastuu-urakasta.

– Kaikki rakennusliikkeet eivät anna tarjousta tällä mallilla. Suomessa yli 200 kuntaa on tehnyt viime vuonna alijäämäisen tilinpäätöksen ja resurssit ovat tiukalla. Siitä syystä budjetin ja aikataulun koossa pitävän mallin tuominen tähän oli todella hieno asia, sanoo kunnanjohtaja Pekka Määttänen.

Tulosyksikön johtaja Juha Paananen Lehto Groupilta kertoo budjetin ja aikataulun pysyvän kurissa, kun 80 prosenttia rakentamisen kustannuksista syntyy jo suunnitteluvaiheessa. Kustannukset eivät kasva työmaavaiheessa. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020