Kanta-Häme

Vuosihuolto tuuletti Säästöpankki Areenan

Kentänhoitaja Viktor Tschernov avaa Säästöpankki Areenan oven ja päästää korkeaan halliin sisään.

Sisäpallokentän laidalla haisee melko vahvasti kumi, mutta kun kävelee muutaman metrin kohti kentän keskustaa, haju laimenee enää miedoksi kumin ominaistuoksuksi.

Toimittajan nenään ei odööri käy häiritsevästi eikä varsinkaan uutiskynnystä ylittävästi.

– Ei täällä minustakaan juuri haise, Tschernov sanoo.

Pullerilla sijaitseva Säästöpankki Areena on kärsinyt vahvasta hajusta, mutta viime viikolla tehty vuosihuolto on mitä ilmeisimmin auttanut. Kentän toimittajan Saltex oy:n edustaja kävi loppuviikosta tekemässä kentälle huollon, jossa vanhaa rouhetta haravoitiin uuden kumirouheen sekaan.

Lisäksi hallia on tuuletettu myös pitkin kesää. Nytkin ilmastoinnin humina kaikuu korkeassa hallissa, vaikka kesäaikana palloilijat harjoittelevat Pullerin ulkokentillä.

Vahva haju häiritsi

Säästöpankki Areenan hajuongelmat tulivat esiin jälleen viime keväällä, kun sisäpelikausi alkoi olla lopuillaan. Muun muassa Hämeen Sanomien toimitukseen otettiin yhteyttä ja ihmeteltiin sitä, miksi haju on niin vahva, että se tarttuu vaatteisiin.

Kentän hoidosta vastaava yhtiö Hämeenlinnan Liikuntahallit oy otti käyttäjien palautteesta vaarin ja lähetti alajärveläiselle kentänvalmistajalle Saltexille näytteitä kumirouheesta. Liikuntahallien edustajat olivat myös nostelleet kentän pohjanurmea ja tarkastelleet, johtuuko haju homeesta.

– Kentälle myös syljeskellään ja hikoillaan pitkin kautta, Tschernov kertoo.

Viitteitä ei kuitenkaan löydetty, ei homeesta saati poikkeuksellisen likaisesta kumirouheesta. Saltex toimittaa vastaavaa kenttää ympäri Suomea ja Eurooppaa.

Uusi kenttä saa kiitosta

Pullerin sisähalli on aktiivikäytössä marraskuun alusta toukokuun puoliväliin, ja muuten kenttää tarvittaessa. Vuoroja on jaettu myös vuoden mittaan uudelle Pullerin tekonurmikentälle, jolle myös tehtiin vuosihuolto viime viikolla.

Hämeenlinnan Liikuntahalleille tullut palaute on uudesta kentästä ollut myönteistä. Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry:n hallituksen puheenjohtaja Markku Ruohomäki on myös ollut kiitollinen lämmitettyyn ulkotekonurmikenttään, vaikkei vastoinkäymisiltä ole vältyttykään.

– Uusi kenttä on loistava. Vähän näkyi ensimmäisenä talvena, että hoito oli harjoittelua. Aina ei kenttä ollut aivan niin hyvin aurattu kuin toivoimme. Toivottavasti ensi talvi sujuu paremmin, Ruohomäki sanoo. (HäSa)

 

OIKAISU 14.8.2014:

Hämeen Sanomien Säästöpankki-areenasta (HäSa 13.8.) kertovassa jutussa oli nimivirhe. Kentänhoitajan nimi on Viktor Tschernov, ei Uschanov, kuten jutussa mainittiin.
Jutussa mainittiin virheellisesti myös, että Säästöpankki-areenan tekonurmen alla oleva rakennusmateriaali on betonia. Tekonurmen alla on asfalttia.

Menot