Kanta-Häme

"Wanaja-festari kuuluu Linnanpuistoon"

Kantolan tapahtumapuiston avaava AC/DC-yhtyeen megakonsertti 22. heinäkuuta ei tunnu hetkauttavan Wanaja Festivalin järjestäjiä, vaikka tapahtumat järjestetään vain muutaman päivän välein.

Tai näin ainakin Loud N’ Live Promotions oy:n pääpromoottori Kalle Keskinen vakuuttaa.

– Onko AC/DC:n konsertista meille haittaa? Ei, päinvastoin. Ei siitä ole meille merkityksellistä hyötyäkään kuin ehkä kaupungin tunnettuuden lisäämisessä, muttei se myöskään syö meidän leipäämme kävijämäärissä.

– Uskon, että AC/DC:n konsertin kävijöistä vain 10 prosenttia on paikallisia, kun meidän festarilla 80 prosenttia on tältä seudulta.

Ei painostettu Kantolaan

Niin ikään Keskinen ja promoottori Mikko Hansson hehkuttavat Linnanpuiston olevan se yksi ja ainoa oikea festaripaikka Wanaja Festivalille, vaikka myöntävätkin Hämeenlinnan kaupungin heitä Kantolaan houkutelleen.

– Wanaja Festival kuuluu Linnanpuistoon. Miljöö on ylivoimaisesti paras. Muiden festaripaikkojen on vaikea sen kanssa kilpailla, Keskinen sanoo.

– Kiitokset kaupungille, että meitä ei ole missään vaiheessa painostettu siirtymään Kantolaan, vaikka sitä on meiltä kyllä kysytty. Meillä on yksi ja ainoa vastaus, ja se on se, että Linnanpuisto on meidän paikkamme, Hansson painottaa.

Kävijätavoite kasvaa

Kaksikko toteaa Kantolan myös olevan Wanaja-festarille liian massiivinen paikka.

– Se on ison konsertin alue, kun taas Linnanpuisto on meille sopivan kokoinen. Jos siirtyisimme Kantolaan, meidän täytyisi muuttaa festarin tyyli, tunnelma, kaikki, Hansson sanoo.

Kantolan tapahtumapuistoon mahtuu jopa 50 000 kävijää, kun taas Wanaja Festival veti viime vuonna kahtena päivänä Vesa-Matti Loirin päiväkonsertti mukaan lukien noin 25 000 vierasta.

Tavoitteena tänä kesänä on ylittää viimevuotinen kävijämäärä, taantumasta huolimatta.

Kotimaisuus valttikortti

Tänäkin vuonna Wanaja Festival luottaa kotimaisiin – ja osin vanhoihin, tuttuihin – artisteihin.

Pääesiintyjiä ovat Leningrad Cowboys ja Eppu Normaali, jotka eivät montaa keikkaa Suomessa heitä. Lehmipojat nähtiin kyseisillä festareilla vuonna 2012 ja Eput 2010.

– Myös Elastinen ja Samuli Edelmann tulevat olemaan ensi kesän kärkinimiä. Edelmannia on toivottu, ja olen yrittänyt saada häntä monena vuonna, mutta hänellä on ollut elokuvakiireitä, Hansson kertoo.

Tänäkin vuonna on tarjolla päiväkonsertti, mutta koska varmistusta ei ole vielä saatu, ei esiintyjän nimeäkään heru.

(HäSa)