Kanta-Häme

Wanaja Festival alkaa viikonloppuna

Hämeenlinnassa viikonloppuna juhlittava Wanaja Festival tuo Linnanpuiston estradille laajan skaalan kotimaisia ykköstähtiä. Perjantaina esiintyvät muun muassa J.Karjalainen, Popeda, Anssi Kela, Chisu ja Sanni.

Lauantain pääkonsertti nostaa lavalle Reckless Loven, JVG:n, Teflon Brothersin, Helsingin vampyyrit eli The 69 Eyes, hulvattomat Eläkeläiset sekä ysäripoppoo Aikakoneen ja Roope Salminen & Koirat -yhtyeen. Lavalla nähdään myös vuoden suitsutetuin pop-tähti Antti Tuisku Peto Show’llaan.

Illan päätteeksi koetaan massiivinen Cheek-setti.

Ohjelmaa on myös lauantaina päivällä, jolloin esiintyvät Juha Tapio sekä Tilhet, pajut ja muut. Tapahtuma huipentuu Robinin päiväkeikkaan sunnuntaina 24.7. Festivaalin juontaa radiojuontaja ja Scandinavian Hunks -yhteyksistään tunnettu juontaja Esko Eerikäinen

Festivaalin promoottori Mikko Hansson kertoo, että lipunmyynnissä ollaan edetty ehkä jopa ennätystahtia.

– Kahden päivän lippuja on mennyt tosi paljon, ja yhden päivän lipuista lauantai on ollut vielä kysytympi. Siihen syynä taitaa olla Cheek.

Hansson arvelee, että jos hyvät säät jatkuvat, viikonloppuna voidaan päivän myynneissä lähestyä jopa 10 000 lippua.

– Se taas tarkoittaa jonoja alueelle ja lipunmyyntiin. Kannattaakin käydä ostamassa lippunsa ennakkoon ja vaihtaa se Reskalla Catwalkissa jo etukäteen rannekkeeksi. Niin pääsee ainakin sujuvasti sisään.

Sisäänkäynnille on kaksi reittiä: Rauhankatua tai Rantareittiä pitkin. Vip-vieraiden reitti taas on Tampereentieltä Kustaa III kadulle.

Festivaalialueella vieraita viihdyttää myös oheisohjelma. Puuhaa riittää rodeohärän, sumopainin, vekkulitikkaiden, voimalekan, roikkumispelin ja benji-hypyn parissa. Paikalla on myös ihmiskatapultti.

Ruokatarjonnan puolella padat ovat kuumin. Ruokakojuja on tänä vuonna toistasataa metriä.

Festivaalikävijöiltä toivotaan asianmukaista hygieniaa.

Lassila & Tikanoja ja Isännöinti Kuvaja tarjoavat ilmaisia bajamajoja tapahtuma-alueen ulkopuolella.

– Festivaalin aikaan ihmiset liikkuvat kesämielellä myös varsinaisen festivaalialueen ulkopuolella. Tämä saattaa aiheuttaa lieveilmiöitä, kuten pissaamista porttikongeihin ja pusikoihin, kertoo L&T:n yksikönpäällikkö Samuli Wrangell.

Bajamajat löytyvät Lukiokadun ja Arvi Kariston kadun kulmauksesta sekä Kasarmikadun ja Niittykadun kulmauksesta. HÄSA