fbpx
Kanta-Häme

Wanaja Festival halutaan säilyttää Linnanpuistossa

Linnanpuisto täyttyy hiljalleen ihmisistä Wanaja Festivalin aloituspäivänä perjantaina, kun portit on juuri avattu.

Ensimmäinen esiintyjä, paikallinen The Wet Colours, on vetänyt puistolavan edustalle vajaa sata ihmistä. Puoli tuntia ennen Nikke Ankaran keikkaa monta kymmentä fania on jo kerääntynyt rantalavan edustalle.

Festivaali on järjestetty Linnanpuistossa jo vuodesta 2004 lähtien. Tänä vuonna tapahtuma on vastannut yleisön toiveisiin tuomalla lauteille isoimpia suomalaisia nimiä aina Cheekistä lähtien, mikä on saanut ihmiset pohtimaan Linnanpuiston kapasiteetin riittävyyttä.

Kun kaupunki sijoitti Kantolan tapahtumapuistoon 2,6 miljoonaa euroa, moni odotti Wanaja Festivalin siirtyvän sinne.

Festivaalin järjestäjät ovat kuitenkin toistuvasti kieltäneet, että tapahtuma siirrettäisiin Kantolaan.

Tätä mieltä on myös tapahtuman tuottaja Hannu Haljala.

– Ehdottomasti pysymme jatkossakin Linnanpuistossa, tämä on yksi Suomen hienoimpia alueita. Tapahtuma ennemmin lopetetaan kuin siirretään Kantolaan.

Haljalan mukaan alue riittää hyvin isojenkin artistien yleisöille, koska se vetää noin 10 000 ihmistä. Festivaalin aloituspäivänä perjantaina kävijöitä oli ennakkolippujen perusteella ainakin 6 000.

Myös festivaalivieraat liputtavat perinteisen paikan puolesta.

Hämeenlinnalaiset Minna ja Teemu Säilä sekä tamperelainen Elina Timlin odottavat festivaalin VIP-alueella paljujen ja saunan lämpiämistä. Kolmikko on sataprosenttisesti Linnanpuiston kannalla.

– Hämeen linnan ympäristö on huikea paikka festivaalille, eikä vastaava löydy muualta. Tänne pääsee, Timlin sanoo.

Festarivieraat kiittelevät etenkin tapahtumapaikan sijaintia aivan kaupungin keskustan kupeessa. Jos festivaaleilla sattuisi satamaan, keskustan kuppiloihin on helppo siirtyä. Myös julkisten liikennevälineiden käyttö on vaivatonta, koska asemilta on lyhyt matka Linnanpuistoon.

Linnanpuistossa festivaali tuo Minna Säilän mielestä enemmän rahaa paikallisten yrittäjien kassaan kuin se toisi Kantolassa.

– Moni ravintola odottaa Wanajan jatkoja, ja festivaalilla on niille suuri merkitys. Linnanpuisto on yrittäjille ehdottomasti parempi vaihtoehto, Säilä toteaa.

Teemu Säilän mielestä Kantolan sijainti ei toimi kaupunkifestivaalin kannalta,

– Kantola on sellainen sumppu, ettei sinne moni jaksa vääntäytyä keskustasta. Ehkä sitten niiden maailmantähtien kanssa asia on toinen.

Festivaalitunnelmasta nauttivat perjantaina myös Jussi Sihvonen ja helsinkiläiset Mikko Känkänen ja Leena Lamberg. Heidän mielestään tapahtumapaikkaa ei saisi missään nimessä muuttaa.

– Kyllä festivaali kuuluu Linnanpuiston alueelle. Tämä on minulle viides kerta täällä, ja joka kerta olen pitänyt paikasta, Känkänen kertoo.

Lähitalojen asukkaat ovat vuosien varrella valittaneet epäsiisteydestä. Kaduille onkin tänä vuonna asetettu bajamajoja myös festivaalialueen ulkopuolelle.

– Lähialueen nipottajille voisi sanoa, että kyllä keskustaan elämää mahtuu. Voi laittaa verhot kiinni jos siltä tuntuu, ei tänne ole pakko tulla, Sihvonen sanoo.

Wanaja Festival on Sihvosen mielestä yksi ainoista tapahtumista, jotka todella vetävät väkeä Hämeenlinnan keskustaan.

– Kantola on hieno alue, mutta se kuuluu megaluokan esiintyjille kuten Iron Maidenille.

Lamberg on tullut tapahtumaan ensimmäistä kertaa Helsingistä. Hänen mielestään Linnanpuisto on ensi näkemältä ainutlaatuinen festivaalialue.

– Linna taustalla tuo ihan omanlaistaan fiilistä. Tänne oli myös erittäin helppo löytää ja tulla, koska paikka on lähes keskustassa., Lamberg sanoo. HÄSA

Menot