Kanta-Häme

Wanaja Festival: "Meillä on vähän spesiaalijuttuja ja sitten isoja nimiä"

 

Maakunnan suurin musiikkitapahtuma Wanaja festival on julkistanut juhlavuotensa ohjelmiston. 
Heinäkuun kolmantena viikonloppuna Hämeenlinnan Linnanpuiston lavoilla nähdään parikin kotimaista superkokoonpanoa sekä harvinaisen kattava läpileikkaus muista Suomen isoimmista artisteista. 
 
– Ohjelma on koostettu niin, että meillä on vähän spesiaalijuttuja ja sitten isoja nimiä, promoottori Mikko Hansson summaa festivaalin ensi kesän artistilinjaukset.
 
Superkokoonpanojen listalle sujahtavat ainakin Markus Nordenstreng Latebirds All Stars, jossa soittavat muun muassa Anssi Kela, Jonna Tervomaa, Tuomo Prättälä & Tokela. Kotimaisen hiphopin puolella vastaava superkokoonpano on Notkean Rotan ja SMC Lähiörottien yhteisesiintyminen.
 
– Rotat tekevät kesän aikana vain kolme yhteisesiintymistä, ja me saimme niistä yhden, Hansson riemuitsee.
 
Isoksi festivaaliksi Wanaja on siitä harvinaisessa tilanteessa, että sen jo nyt lähes hengästyttävän pitkässä artistilistassa ei ole yhtään ilmiselvää täyte-esiintyjää. 
 
Tänä vuonna festivaali onkin saanut kutakuinkin kaikki haluamansa kotimaiset nimet. Niiden kanssa on hyvä lähetä houkuttelemaan jopa 20 000 kävijää Hämeenlinnaan.
 
– Kävijäennätystä tässä lähdetään hakemaan, promoottori Kalle Keskinen toteaakin vaatimattomasti.
 
Kolmas lava teltassa
 
Linnanpuistossa pidetään samalla kertaa kahdet vuosijuhlat: Wanaja festival järjestetään nyt kymmenettä kertaa ja sen yhteistyökumppanina toimivalle Suistoklubille tulee viisi vuotta täyteen.
Festivaalin ensi kesän suurin uutuus on kolmas lava, joka sijoittuu Suistoklubin telttaan. Siellä nähdään ja kuullaan indiehenkisiä yhtyeitä, jotka ovat tuttuja Suiston lavalta viimeisen viiden vuoden ajalta. Jättiteltan ohjelmisto julkistetaan myöhemmin keväällä.
 
– Suiston teltta tulee rannassa olleen anniskeluteltan paikalle ja se on ISO, Mikko Hansson korottaa innoissaan ääntään. 
 
Iso tarkoittaa tässä tapauksessa mustaa, 40-metriä pitkää teltta, jonka sisälle ja liepeiden alle mahtuu 2000-3000 kuulijaa.
 
– Metriäkään isompaa siihen paikalle ei sovi, Hansson totetaa.
 
Vihdoinkin J. Karjalainen
 
Festivaalien lisäksi myös artistit ovat juhlatuulella. Humppajyrä Eläkeläiset nousee lavalle 20-vuotisjuhlashownsa kanssa ja punkjyrä Klamydia taas juhlii neljännesvuosisadan kestänyttä keikkapaikkojen kiertämistä.
 
Promoottorit Hansson ja Keskinen eivät haluaisi nostaa artisteja muiden yli, mutta kysyttäessä suostuvat nimeämään muutaman ”pääesiintyjän”.
 
– Lavoille palaava J. Karjalainen on iso juttu. Monta vuotta häntä yritettiin saada, mutta aiemmin ei ole onnistuttu, Mikko Hansson sanoo.
 
– Jonne Aaron ja Cheek ovat nyt kovassa nosteessa tämän erään ohjelmaformaatin ansiosta, Kalle Keskinen jatkaa.
 
– Ja sitten on Jukka Poika. Ja PMMP. Apulantakin totta kai, Hansson aloittaa ja päätyy lopulta luettelemaan suurin piirtein kaikki esiintyjät.
 
Lisää vielä luvassa
 
Wanaja Festival julkistaa lisää artisteja kevään kuluessa. Luvassa on myös ainakin yksi uusi paikallinen kokoonpano.
 
Festivaalijulkistukset jatkuvat jo huomenna, kun Keskinen ja Hansson paljastavat, keitä Riihimäki Rockin lavalla nähdään kesäkuussa.
 
Ja sitten on vielä se Samantha Fox. 80-luvun laulava povimalli esiintyy yhdellä Wanajan kolmesta jatkoklubista Sirkuksessa. 
 
– Samanthan näin viime vuonna livenä ja hän on paremmassa iskussa kuin koskaan, Kalle Keskinen riemuitsee.
 
– Klubit ovat meille tärkeitä, sillä Linnanpuistossa ei voi soitata kovin myöhään illalla, hän jatkaa. 
Muiden klubien esiintyjät julkistetaan myöhemmin keväällä. 
 
Wanaja Festivalin lipunmyynti alkaa perjantaina. (HäSa)
 

Päivän lehti

1.4.2020