Kanta-Häme

Wanaja Festival uuden omistajan hoteisiin

Vuodesta 2004 lähtien joka suvi Hämeenlinnan Linnanpuistossa juhlittujen Wanaja Festivalien lauteille saattaa tulevina vuosina palata kansainvälisiä huippunimiä, kun tapahtuma siirtyi keväällä uuden yhtiön hoteisiin.

Tamperelainen N.C.D. Production oy osti keväällä Wanaja Festivalin ja Riihimäki Rockin talousvaikeuksissa painiskelevalta Loud N´Live oy:ltä, jonka johtaja Kalle Keskinen on yhä liiketoimintakiellossa.

Kesän 2016 artistikattaus pysyy lukittuna.

– Kesän ohjelma tuli kaupan mukana kuin perintönä, N.C.D. Production oy:n promoottori Timo Isomäki kertoo.

Isomäen mukaan vielä tämä kesä kuluu tutustuessa Hämeenlinnan ja Riihimäen kaupunkifestareihin.

– Katsotaan ja opiskellaan, miten homma toimii. Yhteistyö jatkuu Wanajassa promoottorina työskennelleen Mikko Hanssonin kanssa. Syksyllä selviää sitten kokonaiskuvio.

Tamperelaisyhtiö tunnetaan isojen tapahtumien, kuten Tammerfestin ja Himos Juhannuksen järjestäjänä.

Tänä vuonna yhtiö järjestää 17 festivaalia, kun se osti myös Helsingin We Love 90´s -tapahtuman.

– Kausi alkaa alkukesästä South Park -festivaaleista ja päättyy syyskuussa Iskelmä Helsinki Liveen.

Isomäen mukaan Wanaja Festivaleihin tulee todennäköisesti tämän kesän jälkeen muutoksia, mutta tapahtumapaikka pysyy varmasti samana.

– Tapahtuma on vakiintunut linnanpuistoon. Ainakin ajankohta muuttuu tulevaisuudessa viikolla kahdella, ettei se mene päällekkäin Tammerfestien kanssa,

Wanaja Festivalissa ei ole nähty muutamaan vuoteen ulkomaisia artisteja. Niitä Isomäki ei suoraan lupaa, mutta lupaavalta vaikuttaa.

– Käytämme ulkomaista osastoa jatkuvasti festareillamme, Isomäki vihjaa.

Uusien festarihankintojen myötä Kanta-Häme on tamperelaisyhtiön uusi aluevaltaus.

– Wanaja ja Riihimäki Rock ovat perinteikkäitä ja hyvämaineisia kaupunkifestareita. Ne ovat arvokas lisä meidän festivaaliportfolioomme.

Viime kesänä Wanaja Festival keräsi liki 25 000 kävijää ja Riihimäki Rock yli 10 000 vierasta. Tammerfest puolestaan keräsi vuosi sitten 80 000 kävijää. HÄSA

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic