fbpx
Kanta-Häme

Wanaja Festivalia on juhlittu ilman häiriöitä

Wanaja Festival on sujunut järjestyshäiriöiden osalta rauhallisissa tunnelmissa. Promoottori Mikko Hansson kertoo, että etenkin vierasvenelaiturin uusi rajoitus on toiminut hienosti.

Veneilijät ovat ottaneet rajoituksen viidestä veneestä kerrallaan hyvin vastaan. Nyt vierasvenelaiturilla on kaksi kylttiä veneiden maksimimäärästä.

– Kiitos lukutaitoisille veneilijöille, että laiturilla ei ole ollut liikaa veneitä. Aiempina vuosina laiturilla on ollut aikamoinen härdelli, ja veneet ovat olleet esimerkiksi kielletysti kiinni toisissaan. Nyt sääntöä on noudatettu, ja on ollut rauhallisempaa, Hansson kertoo.

Vierasvenelaiturille veneellä ystäviensä kanssa tullut renkolainen Oskari Heinonen kaipaa edellisvuosien juhlatunnelmaa.

– Tajuan, että liiallinen törky ja juhliminen on haluttu poistaa.

Heinonen on pitänyt venettä laiturissa torstaista asti, vaikka tarkoitus on ollut sallia vain lyhytaikainen pysäköinti.

– Kysyimme järjestysmiehiltä, ja heidän mukaansa määrä halutaan pitää pienenä, mutta veneemme on silti ok. Kylkiparit halutaan vaan kieltää.

Lauantaina kello seitsemän aikaan laiturilla oli seitsemän venettä, mutta järjestyksenvalvojat menivät paikalle rauhoittamaan tilannetta.

Festivaalialueen ympäristö on myös rauhoittunut viime vuosiin verrattuna. Lähialueen asukkaat ovat aiemmin valittaneet roskaamisesta ja talojen nurkkiin virtsaamisesta.

Nyt Linnanpuiston viereisten katujen varsille ja puistoihin alueen ulkopuolelle on lisätty bajamajoja. Läheisten taloyhtiöiden isännöintiyritys on osaltaan tuonut festarivieraiden käyttöön käymälöitä, ja Wanaja Festival on vienyt lisää bajamajoja lähipuistoon.

Hanssonin mukaan käymälöiden lisääminen on toiminut erittäin hyvin.

– On hienoa, että lähialueen asukkaat ovat halunneet tehdä yhteistyötä. Olemme parantaneet tilannetta yhteistuumin, ja nyt ihmiset ovat löytäneet bajamajat myös matkalla alueelle ja sieltä pois.

Perjantai sujui Hanssonin mukaan hyvin, vaikka alueella oli noin 6 000 ihmistä. Jonot eivät venyneet pitkiksi, ja järjestyksenvalvojien mukaan vain muutama vieras jouduttiin poistamaan alueelta liiallisen humalan vuoksi.

– Ihmiset ovat käyttäytyneet erittäin hienosti. Tietysti joku tuhansista ihmisistä ylittää aina rajansa, mutta mitään suurempaa häiriötä ei ole kantautunut korviini, Hansson sanoo.

Myös artistien esiintymisaikataulut pitivät, vaikka J. Karjalainen hurmioitui soittamaan noin viisi minuuttia yliaikaa.

Lauantaille on Hanssonin mukaan luvassa vieläkin suurempi yleisö. Etenkin Cheekin maailmanluokan show’n on odotettu keräävän väkeä paikalle.

– Olemme ottaneet Cheekin ilmiömäisen suosion huomioon lisäämällä valvontaa ja järjestysmiehiä. Järjestysmiehillä on käytössä esimerkiksi seurantavalo; Hansson kertoo. HÄSA

 

Menot