fbpx
Kanta-Häme

Wanaja ponkaistiin käyntiin krusifiksilla

Kuvan benjihyppy ei liity tapaukseen.

Järjestyksessään 12. Wanaja Festival ponkaistiin käyntiin sananmukaisesti krusifiksilla, kun Santeri Tamm liihotteli neitsytmatkallaan kädet sivuille ojennettuina kohti maankamaraa 60 metrin korkeudesta.

Erään nasaretilaisen puusepän kanssa samana päivänä, mutta ei vuonna, syntynyt, virolainen oli päättänyt päästä eroon korkean paikan kammostaan shokkihoidolla benjihypyn muodossa.

– Ylhäällä ei ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin hypätä. Oli hienoa, mutta ensimmäinen kertahan tuntuu aina parhaimmalta.

Päätähuimaavaa palvelua tarjoavan ja mikkeliläistä Xonpuistoa edustavan Sami Torkkelin mukaan benjihyppy on enemmän nuorison heiniä kuin keski-ikäisen ja vanhemman kansan huvia.

– Tangomarkkinoilla oli aika hiljaista hyppyjen suhteen. Wanajan kaltaisissa paikoissa nosturista taas hakee adrenaliiniryöppyä noin prosentti tai puolitoista festarikävijöistä. Se on yleensä hyvä idea, kun on nautittu vettä väkevämpää.

Torkkelin aisapari Aleksi Ahtikari on puolestaan ehtinyt työnsä ohessa hypätä 400–500 kertaa, joten vapaata pudotusta on takana useita kilometrejä.

– Osa pyytää päästä hyppäämään vieläkin korkeammalta, mutta tosiasiassa ihmismieli ei enää pysty erottamaan, onko tyhjää jalkojen alla 50 metriä vai 100.

Huomattavasti herkempää festarihetkeä vietti nenuttelun merkeissä tamperelaiskaksikko Ari Leppä ja Milja Malmström.

– Lauantaina esiintyvä Apulanta veti Hämeenlinnaan. Tapasimme ensikerran bändin keikalla Helsingissä. Lempi roihahti eturivissä, pari kertoi perjantaina, kun taustalla soitti Puistolavalla Apiksen sijaan Apinat.

Linnanpuisto heräsi varhain eloon, kun kansaa tanssitti rap-duo JVG. Huominen on huomenna -hitti kirvoitti raikuvaa yhteislaulua.

– Ikinä ei ole ollut näin paljon jengiä Wanajassa heti toisen bändin aikana. Ennakkolipuja on mennyt jo nyt viime vuotta enemmän, vaikka on vasta avauspäivä, tapahtuman promoottori Mikko Hansson myhäili.

Huomionarvoista tämän vuoden Wanajassa on, että myös festarikansa saa tuoda tapahtuma-alueelle mukanaan järjestelmäkameran. Vain jalustat ja selfie-tikut ovat kiellettyjen listalla. HÄSA

Menot