fbpx
Kanta-Häme

Wanajan ennätysyleisö rakasti rauhaa

Wanaja-festivaali on ollut jo yhdeksän kesän ajan luonteeltaan sävyisä, eikä viime viikonlopun ennätysyleisö tilannetta muuksi muuttanut.

Poliisi selvitti festivaalialueen lähistöllä muutamia nujakointeja, mutta tehdyt rikosilmoitukset lievistä pahoinpitelyistä hoidettiin sovittelemalla. Poliisi luonnehtii viikonloppua tavanomaisen kesäviikonlopun kaltaiseksi.

– Ihan normaalia järjestyksenvalvontaa. Kohtalaisen rauhallista poliisin kannalta, sanoo rikoskomisario Vesa Järvenpää.

Perjantaina Linnanpuistoon kerääntyi noin 7 500 musiikin ystävää, lauantaina pari tuhatta enemmän.

– Perjantaina oli huonompi keli, mikä aiheuttaa yleensä aina pikkuisen närää, mutta nyt ei mitään. Meillä on oikein hieno yleisö!  kehuu festivaalien järjestäjän Live n´Loudin tuottaja Arde Jokinen.

Jokisen sähköpostiin ei ollut tullut maanantai-iltapäivään mennessä yhtään Wanaja-festivaalia koskevaa palautetta, mikä on hänen mukaansa pelkästään hyvä merkki.

– Cheekin aloittaessa oli portilla lauantaina pieni ruuhka, mutta sinne saatiin nopeasti lisää turvatarkastuslinjoja. Uusi Suisto-lava muutti pakettia siltä osin, että väki hajaantui. Kaikki tuntui liikkuvan tänä vuonna paremmin, analysoi Jokinen.

Tiistaina puisto taas tiptop

Siivousryhmät ovat kiertäneet Linnanpuistoa perjantai-illasta lähtien. Siivoaminen viimeistellään tiistaina, kun viimeisetkin rakenteet saadaan kuljetettua alueelta pois.

Järjestäjien riesana on ollut jo muutaman vuoden ajan ryhmä tyhjistä pulloista kiinnostuneita romanialaisia. Samat autot ilmestyvät festivaalien anniskelualueiden läheisyyteen eri puolilla Suomea.

– Tämä porukka haluaa palautuspullosäkit ja penkoo roskiksia, mikä aiheuttaa meille ylimääräistä vahtimista. Mutta kyllä he uskovat, kun heille sanoo. Kertaakaan ei ole päälle käyty, kertoo Jokinen. (HäSa)

Menot