Kanta-Häme

Kaikkien aikojen ensimmäinen Wauviikko juhlii vauvoja ja perheitä

Hämeenlinnan seudulla järjestetään lauantaista alkaen kaikkien aikojen ensimmäinen Wauviikko, joka tarjoaa tekemistä ja elämyksiä vauvaperheille ja vähän isommillekin lapsille. Kuva Mari Aalto.

Lapsen oikeuksien viikolla lauantaista 17. marraskuuta alkaen Hämeenlinnan seudulla vietetään kaikkien aikojen ensimmäistä Wauviikkoa.

Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kulttuurikohteissa on tarjolla kiinnostavia ja inspiroivia kulttuurikohtaamisia, työpajoja ja elämyksiä. Muun muassa museot tarjoavat joinakin päivinä ilmaisen sisäänpääsyn ja erikoisohjelmaa lapsiperheille.

Maanantaina Hämeenlinnan kirjastossa Wetterillä on esillä laaja kattaus vauvaperheille sopivia kirjoja sekä vinkkejä lukemiseen.

Tiistaina lapsiperheet pääsevät Hämeen linnaan ja Parolan Panssarimuseoon ilmaiseksi lapsen oikeuksien päivän kunniaksi.

Keskiviikkona 21.11. Hämeenlinnan taidemuseo tarjoaa lapsiperheille suunnatut näyttelyopastukset sekä työpajat rakastetun kuvittajan Rudolf Koivun näyttelyyn.

Sibeliuksen syntymäkoti avaa ovensa lapsiperheille perjantaina 23.11. kello 10 ja siellä on non-stop-työpaja kello 12 asti.

Museo Militariassa on vapaa pääsy alle 18-vuotiaille maanantaista sunnuntaihin ja galleria Raami-Daamit tarjoaa lapsia kiinnostavaa ohjelmaa. Arx-talolla on ohjelmaa maanantaista torstaihin.

Wauviikko on lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxin tuottama tapahtumaviikko, jonka on ideoinut ja koordinoinut taidekasvattaja Jenni Perttu. Ajatuksena on tarjota helposti lähestyttäviä taide-elämyksiä erityisesti vauva- ja lapsiperheille.

Viikon tarkka ohjelma löytyy osoitteesta www.hameenlinna.fi/wauviikko.