Kanta-Häme

Wetterhoffin suunnittelukilpailussa etsitään käyttötuotetta

Wetterhoff täyttää 130 vuotta vuonna 2015, sillä vuonna 1885 Fredrika Wetterhoff perusti ompelu- ja kudontakoulun.

Koulu sai myöhemmin nimekseen Fredrika Wetterhoffin kotiteollisuusopettajaopisto ja liitettiin lopulta Hämeen ammattikorkeakouluun.

Tulevan juhlavuoden kunniaksi Fredrika Wetterhoff-säätiö järjestää Wetterhoff!-nimisen suunnittelukilpailun kuudelle Wetterhoff-taustaiselle henkilölle kutsu-periaatteella. Kilpailun julkaistaminen on osa Fredrikan Kesä -tapahtumaa, joka jatkuu talossa vielä tänään sunnuntaina.

Kilpailijoiden tehtävänä on suunnitella käyttötuote, joka ei ole pelkästään taide-esine. Inspiraation on lähdettävä Wetterhoffin historiasta, Wetterhoffin talosta tai Wetterhoffin tekstiilikokoelmasta.

Kilpailun julkistamistilaisuuden avasi Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen.

– Odotan innolla kilpailun tuloksia. Mukana on jopa kansainvälisesti menestyneitä tekijöitä!

Suunnittelijat eri aloilta

Suunnittelijoilla on reilusti aikaa toteuttaa ideansa, sillä tuotantosuunnitelman pitää olla valmis vasta joulukuun 2014 mennessä.

Tammikuussa 2015 tuotteen on tarkoitus tulla myyntiin Wetterhoffin talossa.

Kilpailuun osallistuu 6 menestynyttä suunnittelijaa, joista kaikki ovat joko opiskelleet tai opettaneet Wetterhoffilla: Jukka Korpihete tunnetaan arvostettuna valo- ja valaisinsuunnittelijana. Juha Laurikainen on Tekstiilitaiteilijat Texo ry:n puheenjohtaja. Anu Penttinen taas kuuluu Suomen lasimuotoilijoiden parhaimmistoon. Vilma Riitijoki tunnetaan vaatesuunnittelijana. Heli Valaja taas on menestynyt keraamikko. Kilpailun kuudes osallistuja on työpari Matti Sandberg ja Jaakko Siltanen, joilla on yhteinen muotoilutoimisto.

Kilpailun ensimmäinen palkinto on 5000 euroa, toinen palkinto 3500 euroa ja kolmas 1500 euroa. Lisäksi kaikille kilpailijoille maksetaan 500 euroa protorahaa.

Kilpailun tuomaristona ovat Markku Piri, Hillevi Kaarlenkaski, Jaana Rantanen, Ilkka Ruohola ja Hannele Yrjö-Koskinen.

Päivän lehti

1.6.2020