Kanta-Häme

Wetteri etsii vuokralaista

Toimitalo Wetteri ei ehtinyt tarjota kaupungin työntekijöille työtiloja viittäkään vuotta, ennen kuin kiinteistöstä päätettiin luopua kokonaan.

– Jatkossa kaupunki keskittää omat toimintansa kaupungintalolle sekä Birger Jaarlin kadulla sijaitsevalle Uppsala-talolle, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Kaupunginhallitus esitti Wetteristä luopumisesta tämän viikon maanantaina julkistetussa budjettiesityksessä.

Tällä hetkellä suunnitelmissa on saattaa julkisivun remontti suunnitelmien mukaisesti päätökseen sekä saada kiinteistöön uusi vuokralainen.

– Myyminen on vaihtoehto muiden joukossa, mutta luultavasti kiinteistölle ei ihan helposti löydy halukkaita ostajia, sanoo rakennuttajapäällikkö Risto Saari Linnan Tilapalveluilta.

Työkkärillä puolen vuoden irtisanomisaika

Kaupungin toimintojen keskittäminen kaupungintalolle tarkoittaa sitä, että kaupunki ottaa käyttöönsä myös rakennuksessa sijaitsevat työvoimatoimiston ja SeutuRekryn nykyiset tilat.

– Molemmat vuokrasopimukset on irtisanottu puolen vuoden irtisanomisajalla, Isosuo kertoo.

Rakennuksessa toimivien kahvila Laurellin ja ravintola Popinon vuokrasopimukset jatkuvat Isosuon mukaan entiseen tapaan. Myös Wetterin alakerrassa toimiva lounasravintola Fredrika jatkaa toimintaansa remontista huolimatta.

Isosuo paljastaa, että Wetterin tiloihin kaupungilla on jo ainakin yksi vuokralaisehdokas.

– Käymme paraikaa neuvotteluja vuokran suuruudesta sekä sopimuksen kestosta lähes koko talon tilojen osalta. Meidän kannaltamme olisi tietysti paras, että kiinteistön vuokraisi yksi vuokralainen.

Maaliskuulla valmista

Viime joulukuussa Wetterin ylimpien kerrosten rakenteissa havaittiin mikrobikasvustoa, joka aiheutti työntekijöille terveyshaittoja. Rakennuksessa työskennelleet 160 työntekijää siirrettiin seitsemään eri väistötilaan maaliskuussa.

Kosteusvauriot paikannettiin vesikattoihin ja vinoon ikkunaseinään, joiden remontointi aloitettiin aiemmin tänä syksynä.

– Ulkovaipan lisäksi myös sisätilojen valokuitutornit sekä kosteusvaurioita kärsineet seinät puretaan, Saari kertoo.

Remontin budjetti on noin miljoona euroa, ja sen on määrä valmistua ensi vuoden maaliskuussa.

Wetterin sisätilat remontoitiin toimistotiloiksi vuonna 2009. Koska tulevan vuokralaisen tarpeista ei ole tietoa, sisätilat jätetään toistaiseksi ennalleen. (HäSa)