Kanta-Häme

Wetteri saa pitkäaikaisen vuokralaisen

Hämeenlinna

Wetterin talo on saanut pitkän odotuksen jälkeen uuden vuokralaisen. Kaupunki on vuokrannut talon kolme ylintä kerrosta Senaatti-kiinteistöille.

Senaatti-kiinteistöt vuokraa tiloja eteenpäin Oikeusrekisterikeskukselle, joka toimii tällä hetkellä Vanajantiellä yksityiseltä vuokratuissa. tiloissa. Työntekijöitä on noin 120.

Sopimus sitoo Hämeenlinnan kaupunkia 10 vuotta ja Senaatti-kiinteistöjä seitsemän vuotta, jonka jälkeen on vielä kolmen vuoden optio.

Linnan Tilapalveluiden toimitusjohtaja Raili Salminen kertoo, että sopimus Wetterin 4.–6. kerrosten vuokraamisesta syntyi jo syksyllä.

Senaatin ja oikeusrekisterikeskuksen edellyttämien muutosten suunnittelu alkoi syyskuussa, ja samalla suunniteltiin rakennuksen talotekniikan saneerauksen toteutus. Hankkeen rakentaminen valmistuu syksyllä 2017.

Wetterin noin 4 000 neliömetrin toimistotiloista tulee kerralla vuokratuksi noin puolet. Tilat remontoidaan oikeusrekisterikeskuksen tarpeisiin.

– Kyseessä on melko tavanomaisia toimistotiloja, jotka päivitetään moderneiksi monitilatoimistoiksi, Raili Salminen sanoo.

Senaatti-kiinteistöjen aluejohtaja Esko Kangaskoski kertoo, että Oikeusrekisterikeskuksen vanhat tilat eivät tue parhaalla mahdollisella tavalla nykyaikaista työn tekemistä, johon kuuluu myös tiimityöskentelyä. Wetteri valikoitui sopivaksi tilavaihtoehdoksi tilahaulla.

Vuokra-aika alkaa loppusyksystä 2017.

Salmisen mukaan vuokrasopimus on kaupungille rahallisesti kannattava, vaikka rakennuskustannuksiakin tulee.

Linnan Tilapalvelut totesi vuoden 2017 tilausbudjetin valmistelussa kesäkuussa, että Wetteristä aiheutuisi 550 000 menot vuodessa, jos talon toimistotilat jäisivät tyhjilleen.

Kaupunki neuvotteli Wetterin kolmen kerroksen vuokraamisesta Senaatti Kiinteistöjen kanssa pitkään. Salminen kertoo, että remontin tarve ja Senaatin omat neuvottelut vuokralaisen kanssa viivyttivät prosessia.

– Neuvotteluja vaikeutti sekin, että Wetterillä on sisäilmaongelmien leima. Saimme Senaatin vakuuttuneeksi siitä, että sisäilmaongelmat ovat hoidossa ja ne korjataan kuntoon. Sinne on tulossa terveelliset ja turvalliset tilat käyttäjille. Kyse oli myös siitä, paljonko rahaa remonttiin kannattaa laittaa, jos kaupunki sitoutuu vuokraukseen kymmeneksi vuodeksi.

Toimistotilojen remontoimisen lisäksi vajaa vuoden aikana parannetaan Wetterin ilmanvaihto ja uusitaan vesijohdot. Vesijohtoja ei uusittu vielä vuonna 2015 vesivauriosta johtuneen remontin yhteydessä.

– Rakennuksen iän puolesta ongelmia ei pitäisi olla, mutta vesiputket ovat huonoja kupariputkia. Ne kannattaa tehdä nyt pois alta, koska sitoudumme vuokraukseen 10 vuodeksi.

Nyt Wetterillä on tehty jo ensimmäisiä purkutöitä, ja urakat ovat laskennassa.

Vielä on auki, mitä toimintaa Wetterin alimpiin kerroksiin tulee. Suurimman osan vapaista tiloista veisi suunnitelma pääkirjaston väistötilojen tulosta Wetterille, joka on Salmisen mukaan yksi varteenotettava vaihtoehto.

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic