Kanta-Häme

Wetterin kirjaston palvelut avautuvat maanantaina - avajaisissa musiikkia, kirjastokierroksia ja Supermarsu

Kirjoja pääsee taas lainaamaan suoraan hyllystä. Avajaisia vietetään maanantaina.
Wetterin kirjaston toiseen kerrokseen on sijoitettu muun muassa aikuisten kaunokirjallisuus, tietokirjallisuus, äänitteet, nuotit, dvd:t ja äänikirjat.

Hämeenlinnan pääkirjaston väistötiloissa Wetterillä vietetään maanantaina 5. marraskuuta avajaisia. Wetterille siirretty noin 80 000 niteen kokoelma ja muut palvelut ovat maanantaista alkaen asiakkaiden käytössä.

Tämän lisäksi asiakkaat voivat varaamalla saada maksutta aineistoa sekä lähikirjastoista että Moreenin lähivarastosta.

Avajaispäivänä kirjastoon pääsee tutustumaan omatoimisesti klo 9 alkaen. Asiakaspalvelu alkaa klo 10 ja avajaisohjelmaa on tarjolla klo 15 alkaen. Kirjastossa järjestetään iltapäivällä myös opastettuja kierroksia.

 

Kirjasto sijaitsee Wetterhoffinkatu 2:n rakennuksen kahdessa alimmassa kerroksessa.

Ensimmäisestä kerroksesta löytyvät lasten ja nuorten aineisto, lehdet ja Avolava. Myös noudettavat varaukset ovat ensimmäisessä kerroksessa.

Toiseen kerrokseen on sijoitettu aikuisten kaunokirjallisuus, tietokirjallisuus, äänitteet, nuotit, dvd:t ja äänikirjat. Sieltä löytyy myös nuorten aikuisten kaunokirjallisuus, nuorten tietokirjallisuus sekä kaikki sarjakuvat.

Toisen kerroksen luku- ja nettitilassa on kuusi asiakastietokonetta, muutamia lukemiseen tai työskentelyyn varattuja pöytiä sekä editointitila. Luku- ja nettitila on tarkoitettu hiljaiseen työskentelyyn. Tulostaa, skannata ja kopioida voi toisessa kerroksessa.

 

Hämeenlinnan pääkirjasto sulki ovensa peruskorjauksen vuoksi syyskuun alussa. Kahden kuukauden aikana aineistoa on muun muassa siirretty ja järjestetty lainauskuntoon.

Koska väistötiloihin mahtuu vähemmän kirjoja kuin Lukiokadulle, kirjaston väki on suunnitellut huolella, mitkä kirjat tiloihin on siirretty.

Kolmannes pääkirjaston kirjoista on siirretty Moreenin varastoon, josta niitä saa varaamalla. Loput, harvoin kysytyt kirjat on huputettu pääkirjaston arkistomakasiiniin. Ne eivät ole remontin aikana käytössä.

Hämeenlinnan pääkirjasto sijaitsee Wetterillä noin kaksi vuotta. Kirjaston on määrä palata Lukiokadulle vuonna 2020, jolloin kirjastorakennuksen peruskorjaus on valmis. HäSa

Avajaispäivä

Maanantain 5.11. ohjelma:

9.00 Kirjaston itsepalvelu aukeaa

10.00 Kirjaston asiakaspalvelu aukeaa

15.00 Opastettu kirjastokierros

15.30 Marjuska Santala Trio Avolavalla

16.00 Opastettu kirjastokierros

16.30 Kirja-arvonta

17.00 Kahvitarjoilu kahvila Fredrikassa 400:lle ensimmäiselle.

17.00 Opastettu kirjastokierros

17.30–19.00 Supermarsu-elokuva Wetterin Auditoriossa. Elokuvan kesto 1,5 tuntia. Tilaa 120 katsojalle.

18.00 RRR Trion musiikkia

18.30 Kirja-arvonta

19.00 Opastettu kirjastokierros