Kanta-Häme

Wetterin vuokraamisesta neuvotellaan

Kaupungin toiminnoista tyhjentyvän Wetterin talon tulevaisuus on avoin.

Vuoden 2017 tilausbudjetin valmistelussa Linnan Tilapalvelut toteaa Wetteristä aiheutuvan 550 000 euron menot vuodessa, mikäli talon toimistotilat jäävät tyhjilleen.

– Olemme käyneet pitkään neuvotteluja mahdollisen vuokralaisen kanssa talon kolmesta ylimmästä kerroksesta. Sopimus edellyttäisi aika paljon muutostöitä vuokralaista varten, minkä vuoksi vuokraus toteutuisi varmaankin vasta ensi kesänä, kertoo Linnan Tilapalveluiden toimitusjohtaja Raili Salminen.

Salmisen mukaan mahdollinen vuokrasopimus varmistuu kesäkuussa.

Tällä hetkellä talossa on enää Tilapalveluiden toiminnot kuudennessa kerroksessa sekä muutamia muita toimistotiloja kaupungin työntekijöiden käytössä. Tilapalvelut ja muut toimistot muuttavat Uppsala-talolle tai Kastelliin elokuun lopussa.

Tämän jälkeen Wetterille jää enää katutason lounasravintola. Parolan Rosollilla on ravintolatiloista toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus.

– Meillä ei ole suunnitelmia muuttaa. Meillä on vakiintunut talon ulkopuolinen asiakaskunta, ja tiloissa on suuri keittiö jota pystymme käyttämään hyväksi muussa toiminnassamme, yrittäjä Eija Wallin toteaa.

Uuden vuokrasopimuksen toteutuessa Wetterin noin 4000 neliömetriä käsittävistä toimistotiloista tulisi kerralla vuokratuksi yli puolet.

Salminen sanoo, että kaupunki voisi myös kokonaan luopua Hämeenlinnan kaupungintalot oy:n omistamasta Wetteristä.

Vuonna 1992 valmistuneessa talossa on tehty katto- ja parveke-, sekä sisätilaremontteja ja ilmanvaihtojärjestelmän korjauksia.

– Tekemättä on vielä neuvottelun alla olevissa tiloissa alakattojen pölynputsauksia ja muutamia ilmastointikanavien ääniloukkujen vaihtoja, joista mahdollisesti pääsee villapölyä sisäilmaan. HÄSA

Päivän lehti

5.7.2020