Kanta-Häme

Wibit-radan elementeillä sai juosta ja keikkua

– Ainakin kymmenen kertaa on menty rata alusta loppuun, kehaisivat lammilaiset veljekset Veeti ja Roope Liljeström kömpiessään hetkeksi ylös uima-altaasta. Kaikkein hauskin osuus kuudentoista metrin pituisella radalla pojista oli allas, johon pienet jalat helposti reunalta lipesivät.

Wibit-radalla viihtyivät myös Kaisa Karimäki ja Janna Helén.

– Olisipa rata täällä useasti. Sen päällä on hauska juosta ja molskahtaa altaaseen, tytöt intoilivat. Koulun liikuntatunnitkin he mieluusti viettäisivät vesielementeissä.

Vilskettä Lammin uimahallissa riitti heti aamusta ovien avauduttua.

Tieto Wibit-vesihuvipuiston rantautumisesta uimahalliin oli tavoittanut lapset ja nuoret jo perjantaina, jolloin Wibit Aqua Track -radan elementtejä täytettiin ilmalla ja ankkuroitiin paikoilleen.

Kuudesta elementistä Lammille koottu rata vei tilaa kahden radan verran ja oli ankkuroitu molemmista päistään altaan rataköysiin.

Ilmalla täytetyillä elementeillä, yhteensä kuusitoistametrisellä radalla uimataitoiset lapset keikkuivat turvallisesti. Altaan reunalla vesileikeissä peuhanneiden turvallisuutta piti silmällä uimavalvoja.

Pudotus veteen oli pelkästään hauskaa.

Seuraavaksi Hämeenlinnan halliin

Wibit -vesihuvipuisto on yli 15 vuotta vanha saksalainen vesiliikunnan konsepti ja toimii yli viidessäkymmenessä maassa. Suomessa sitä pääsi ensimmäisenä kokeilemaan elementit hankkinut Lammin uimahalli.

– Lammille rata oli koottu kuudesta elementistä, kertoivat uimavalvojat Aleksi ja Jesse Karlén.

Radan voi koota haluamistaan elementeistä ja liittää ne toisiinsa. Wibit Aquarack- radassa on erilaisia elementtejä, joilla on mahdollisuus liukumäen ohella tasapainoiluun, kiipeilyyn ja ylittämään esteitä.

– Elementeistä voi muodostaa jopa kymmenen kertaa isomman kuin meillä tänään, jopa kokonaisen vesihuvipuiston, jos on tilaa, selvitti Jesse Karlén. Elementit kestävät säätä, joten ne voi ankkuroida myös ulos.

Vesihuvipuistolla uimahalleihin ja kylpylöihin houkutellaan entistä enemmän käyttäjiä, ja kävijöille – lähinnä lapsille ja nuorille hauskaa tekemistä.

Karlénin mukaan ikärajaa ei Wibitiin ole, kukin elementti kestää aikuisen miehen painon. Ainoa vaatimus on, että osaa uida.

Seuraavaksi Wibit-rata on tulossa Hämeenlinnan uimahalliin. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic