Kanta-Häme

William´s Pub ei käynyt kaupaksi

Perinteinen hämeenlinnalainen pihvi- ja olutravintola Olde William´s ja William´s Pub ei löytänyt uutta omistajaa huutokaupassa keskiviikkona.

Ulosotossa olevasta ravintolasta ei tullut yhtään varteenotettavaa tarjousta. Lopulta pantin haltija, Hämeenlinnan seudun osuuspankki huusi noin 300 neliön ravintolatilan itselleen noin 158 000 eurolla.

Pankinjohtaja Risto Salminen HSOP:sta sanoo, että kaikella on arvonsa, ja vanha ravintola tulee tavalla tai toisella myydyksi tai vuokratuksi. Nykyisellään tila ei tuota mitään, päinvastoin, joten sitä on vaikea myydä.

– Vakaa käsitys on, että vuokrattua tulee. Onhan pubi perinteinen ja hyvällä paikalla. Kunhan sitä kehitetään, se voi käydä kaupaksi.

Kanta-Hämeen ulosottovirasto järjesti ravintolan huutokaupan Hämeenlinnan oikeustalolla keskiviikkona.

Hallituskadun ja Rauhankadun kulmassa sijaitseva William´s Pub on ollut suljettuna jo yli vuoden päivät, kun 24 vuotta pubia pitänyt P. Ridell Oy hakeutui konkurssiin.

William´s Pub perustettiin 1970-luvun alussa. Sitä on tituleerattu Suomen vanhimmaksi pubiksi, mutta se on kilpaillut tuosta arvonimestä tamperelaisen Salhojankadun Pubin ja nyttemmin jo suljetun helsinkiläisen Richard´s Pubin kanssa. (HäSa)