Kanta-Häme

William's Pubia haetaan konkurssiin

William’s Pubin taustayhtiöstä Williams Pub oy:stä on jätetty konkurssihakemus Kanta-Hämeen käräjäoikeuteen. Hämeenlinnan keskustassa Rauhankadun ja Hallituskadun risteyksessä sijaitseva ravintola avattiin viime vuoden lokakuussa usean vuoden kiinniolon jälkeen.

Viime viikon torstaina Marko Mäntytörmä jätti kuitenkin käräjille konkurssihakemuksen yhtiöstä. Mäntytörmä oli mukana perustamassa nykyistä William’s Pubia, mutta ei ole enää yhtiön osakkaana. Hänen mukaansa kyse on maksamattomasta lainasta, jonka hän on myöntänyt yhtiölle.

– Yhtiö ei ole maksanut minulle sijoittamiani rahoja takaisin, Mäntytörmä sanoo.

Mäntytörmä kertoo jättäneensä konkurssiuhkaisen maksukehotuksen yhtiölle, ja kun asiasta ei päästy sopuun, hän haki konkurssia.

Konkurssihakemus voidaan Mäntytörmän mukaan kuitenkin vetää pois, jos velka maksetaan.

William’s Pubia pyörittävät tällä hetkellä Jouni ja Marianne Niiranen. Jouni Niiranen vahvistaa, että taustalla on erimielisyys lainasaatavasta.

– Hän (Mäntytörmä) hakee kerralla koko lainasummaa, eikä William’s Pubin kassa riitä siihen, sanoo Niiranen.

Hän tai Mäntytörmä ei kerro, kuinka suuresta summasta on kyse. Niirasen mukaan erimielisyydet alkoivat, kun baarin tulevaisuuden suunnasta ei päästy yksimielisyyteen.

– Konsepti, jolla lähdimme liikkeelle, ei enää vastaa nykypäivänä kuluttajien toiveita, Jouni Niiranen sanoo.

Sopua maksusta ei vielä ole löytynyt Niirasten ja Mäntytörmän kesken.

William’s Pub aiotaan Niirasen mukaan pitää toistaiseksi auki normaalisti. Hän ei vielä osaa arvioida, miten pubin lopulta käy. HäSa

Päivän lehti

13.8.2020