Kanta-Häme Hämeenlinna

Tuija Tunturi ja Heikki Alutoin tuovat kulttuuria Wisahoviin - Uudet omistajat avaavat ensimmäiseksi uuden ravintolan

Kanakoulunakin tunnettuun taloon tulee uusi ravintola ja kaupungin aurinkoisimmaksi väitetty terassi. Uudet yrittäjät haluavat tuoda taloon lisää kulttuuritapahtumia ja hyvinvointipalveluita.
Wisahovi sijaitsee Kankaantakana aivan Hämeenlinnan keskustan tuntumassa. Arkistokuva.

Hämeenlinnalaiset pitkän linjan matkailu- ja ravintolayrittäjät Tuija Tunturi ja Heikki Alutoin ovat ostaneet Wisahovin juhla- ja kokouskiinteistön Hämeenlinnan Kankaantaustan kaupunginosassa.

Wisahovin 2000-luvun alussa perustanut yrittäjä Leena Sivén jätti torstaina juhlatilan toiminnan pyörittämisen uusille yrittäjille ja siirtyi itse eläkepäiviä viettämään.

 

Uutinen jatkuu kuvan jälkeen.

Leena Sivén perusti Wisahovin juhlapaikaksi vuonna 2003. Juhlatilat on sisustettu 1920-luvun tyyliin. Arkistokuva.

 

Alutoin ja Tunturi ovat aiemmin toimineet muun muassa Aulangon Kievarin, Katajiston kartanon ja Aulangon leirintäalueen yrittäjinä Hämeenlinnassa. He omistavat myös ravintola Tornin tuvan Hätilässä sekä Virala Camping -leirintäalueen Janakkalassa.

Vuodesta 2016 lähtien Tunturi on toiminut Helsingissä kulttuurikeskus ja kokoushotelli Sofian toimitusjohtaja. Palkkatyö toisen palveluksessa vaihtuu nyt Wisahovin pyörittämiseen yrittäjänä.

Uutinen jatkuu kuvan jälkeen.

Yrittäjäpariskunta Tuija Tunturi ja Heikki Alutoin kohensivat Aulangon leirintäaluetta 2010-luvun alussa. Arkistokuva.

 

Uusilla yrittäjillä on jo valmiina pitkä lista suunnitelmia Wisahovin uudistamiseksi.

Aivan ensimmäisenä talon aurinkoisimmalle puolelle valmistuu iso terassi ja alakertaan rakennetaan pub-tyylinen ravintola, joka tulee olemaan auki kaikille asiakkaille.

Kankaantaustan alueella ei ole ravintoloita tai juuri muitakaan palveluita. Wisahovin viereiselle tontille on hiljattain kaavoitettu uusia rakennuksia, joten asukasluku alueella tulee kasvamaan lähiaikoina.

Tuija Tunturi kertoo, että hän aikoo tuoda Helsingin kulttuurikeskus Sofiasta mukanaan monipuolisen kulttuuritarjonnan.

Taloon rakennetaan tiloja myös hyvinvointiyrittäjille, kuten hierojalle tai kosmetologille. Niitä täydentää talon vintillä oleva 2000-luvun alussa rakennettu Suomen ensimmäinen infrapunasauna.

Noin tuhannen neliön laajuisen talon sisätiloista on toistaiseksi käytössä vain kaksi ylintä kerrosta.

Uutinen jatkuu kartan jälkeen.

 

Wisahovin entinen omistaja Leena Sivén kertoo olevansa tyytyväinen siitä, että pitkän etsimisen jälkeen nimenomaan Tuija Tunturi löytyi toiseksi uudeksi yrittäjäksi.

– Viime elokuussa taisimme jo tästä ensimmäisen kerran Tuijan kanssa keskustella. Parempaa ja osaavampaa jatkajaa olisi ollut vaikea löytää.

Sivénin ja Tunturin yhteinen historia ulottuu aina 1980-luvulle asti, jolloin Sivén pyöritti suosittua kahvilaa Raketti-Anttila -tavaratalon toisessa kerroksessa Hämeensaaressa.

– Leena oli siellä pomoni ja ilmeisen hyvin meillä taisi mennä, kun vieläkin olen alalla ja Leenan kanssa väleissä, Tuiia Tunturi naurahtaa.

Leena Sivénillä oli enimmillään samanaikaisesti yhdeksän matkailu- ja ravintolakohdetta Hämeenlinnan seudulla pitopalvelusta aina kartanoihin asti. HäSa

 

Uutinen on päivitetty uusilla tiedoilla sekä haastatteluilla 25.6.2020 klo 13.00

Päivän lehti

7.7.2020