Kanta-Häme

Ydin-Hämeen yrittäjäpalkinto Hauhon lääkintävoimistelijoille

Hauhon Lääkintävoimistelu oy:n yrittäjät Tiina Sissala-Huikkonen ja Antti Huikkonen on valittu vuoden yrittäjiksi. Valinnan teki Hauhon, Lammin ja Tuuloksen yrittäjät yhdessä Hämeen yrittäjien kanssa.

Sissala-Huikkonen ja Huikkonen ovat työskennelleet hoiva-alalla ja Hauhon seudulla kauan.

– Pisimmät asiakassuhteet ovat 24 vuoden takaa. Asiakkaamme tulevat Hauhon lisäksi pääosin Lammin, Tuuloksen ja Pälkäneen alueelta. Ikähaitari on imeväisestä 100-vuotiaaseen, kertoo Antti Huikkonen.

Pohjanmaalta kotoisin oleva Tiina on erikoistunut neurologisten potilaiden kuntoutukseen ja akupunktiohoitoihin. Pälkäneellä syntynyt Antti on koulutukseltaan mm. urheiluhieroja ja perehtynyt mobilisaatio- ja manipulaatiohoitoihin, etenkin osteopatiaan.

Nykyisiin toimitiloihin Hauhon virastotaloon Hauhon Lääkintävoimistelu muutti vuonna 2000. Antti ja Tiina harmittelevat talon tyhjyyttä ja sen tulevaisuuteen liittyvää epävarmuutta.

Tärkeitä hoitoon ohjaajia ovat Kela, keskussairaala ja vakuutusyhtiöt. Kaksikkoa työllistävät myös alueen vapaa-ajan asukkaat. Pääkaupunkiseudun mökkiläiset varaavat hoitoja lomaviikoilleen, ja tuovat hoitoihin jopa vieraitaan, jos aikoja on vapaana.

Tiina ja Antti eivät ole katuneet lähtöään alan yrittäjiksi.

– Olemme molemmat sosiaalisia, ja tykkäämme touhuta ihmisten kanssa. En ole kokenut tätä raskaana, sanoo Tiina Sissala-Huikkonen. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic