Kanta-Häme

Yhden päivän ravintolat popsahtavat taas esiin Hämeenlinnan seudulla

Pöytään katetaan muun muassa mummolan tunnelmaa tai vohveleita.
Linnan Martat -yhdistys tarjoaa keittoja ja leivonnaisia 30-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi lauantaina. Kuva: Linnan Martat
Linnan Martat -yhdistys tarjoaa keittoja ja leivonnaisia 30-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi lauantaina. Kuva: Linnan Martat

Kansainvälistä ravintolapäivää vietetään jälleen lauantaina. Hämeenlinnan seudullakin yhden päivän ravintoloita avataan useita.

Linnan Martat juhlivat Mummola-nimisellä pop up -ravintolallaan samalla pyöreitä vuosiaan. Yhdistys täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Mummola avataan Hokkarintiellä lähellä Ruununmyllyn koulua.

Martat lupaavat kattaa pöytään itse valmistettuja keittoja ja leivonnaisia. Keittoja on tarjolla kolme erilaista eli Papan borssikeitto, Martan metsäsieni-pekonikeitto ja Mummolan makkarakeitto.

Kahta ensimmäistä saa myös kasvisversiona. Keittojen kanssa tarjoillaan itse leivottuja sämpylöitä ja yrttilevitettä. Kahvipannu on kuumana koko tapahtuman ajan ja kahvin kanssa on tarjolla makeaa syötävää. HÄSA

Ravintolapäivän antia

Linnan Marttojen Mummola osoitteessa Hokkarintie 8, Hml (lähellä Ruununmyllyn koulua) kello 11.30-15. Tarjolla keittolounasta, kahvia ja leivonnaisia.

The Perfect Café, Julin ja Kaarlon etupiha, Etu-Hätiläntie 8, Hml kello 11-18.

Ravintola Cima, Erottajakatu 10, Hml kello 12-15. Tarjolla italialaisvaikutteisia alkupaloja, leipäannoksia ja jälkiruokaa.

Vohvelikahvila, Suomen Kasarminpäävartio, Suomen Kasarmi 6, Hml. Madame Rustique -puodin pihassa kello 12-17.

Esterin paari, Vanha raitti 15, Hauho. Kello 10-14. Tarjolla vohveleita, kahveeta ja limonadia sekä grillimakkaraa.

Ravintolapäivän pop up -kahviloita ja -ravintoloita voi etsiä osoitteesta www.restaurantday.org hakemalla paikkakunnan nimellä.

Päivän lehti

3.7.2020