Kanta-Häme

Yhdistyksiä kannustetaan työllistämään

Hattula

– Joskus sanotaan, että jokin on liian hyvää ollakseen totta. Tämä on melkein sitä, mutta totta kuitenkin.

Näin kuvailee Parolan Visan ja Pekolan Iskun toiminnanjohtaja Ville Karvinen Tripla-hanketta.

Tripla auttaa esimerkiksi yhdistyksiä hankkimaan työntekijän palkkatuella. Sen kautta hattulalaiset urheiluseurat ovat palkanneet työntekijän, joka hoitaa toimistotöitä mutta tarvittaessa paljon muutakin.

– Tämä on tehty yhdistykselle erittäin helpoksi, se on parasta tässä, sanoo Karvinen, joka osallistui Hattulan Juteinikeskuksessa keskiviikkoiltana järjestettyyn kylätilaisuuteen.

Hämeen Kylät ry:n koollekutsumassa illassa esiteltiin hiljattain käynnistynyttä Omalta kylältä Hämeessä -hanketta, jonka kautta pyritään saamaan vauhtia kylien kehittämiseen.

– Kutsuisinkin tätä pikemminkin kehittämisillaksi kuin kyläillaksi, sanoi kunnanjohtaja Lauri Inna.

Monessa puheenvuorossa illan mittaan käsiteltiin rahaa. Kyläkoordinaattori Johanna Henttinen kertoi Leader-ohjelman kautta saatavasta rahoituksesta ja työvalmentaja Heli Laurikainen esitteli työllistämishanke Triplaa.

– Tämän voisi kuvata niin, että yhdistykset voivat saada Leader-ohjelman kautta lautakasan pihaan ja meidän kauttamme työntekijän, Laurikainen kuvaili.

Tripla hoitaa työntekijää tarvitsevan yhdistyksen puolesta rekrytoinnin ja auttaa paperisodassa kaikissa vaiheissa.

Hämeen Kylien kyläasiamies Elina Leppänen kertoi hämäläisiä esimerkkejä siitä, minkälaista toimintaa kylissä on käynnistynyt, joko Leaderin ja Triplan avulla tai ilman.

Matkun kyläyhdistys esimerkiksi järjestää kylälounaita kahdesti viikossa. Niitä kokkaamaan on palkattu kyläemäntä Triplan kautta. Lopen Sajaniemessä taas paikallinen urheiluseura on palkannut kyläavustajan.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic