Kanta-Häme

Yhdistysvoimin kohti Hauho-suunnitelmaa

Hauholainen yhdistysväki kokoontui maanantai-iltana Hämeenlinnan kaupungin ja Hämeen Kylien kutsusta perustamaan uutta Hauho-verkostoa.

– Aivan mahtava porukka, koko pitäjä on hyvin hanskassa, luonnehti Hämeen Kylien kyläasiamies Elina Leppänen.

Hauhotalossa järjestettyyn tapaamiseen tuli yhteensä 25 hauholaista, jotka edustivat lukuisia järjestöjä, yhdistyksiä ja seurakuntaa.

Tapaamisessa perustettiin hauholaisten tilaajapäällikön Sirpa Ylikerälän vetämä työryhmä jatkamaan käytännön valmisteluja.

Vuoden ajaksi on suunnitteilla muun muassa tapaamisia, tulevaisuustupa, kyselyjä ja tulevaisuusiltoja. Käytössä ovat myös internet ja sosiaalisesta mediasta ainakin Facebook.

– Lopullisena päämääränä on koota näkemykset yhteen Hauho-suunnitelmaksi, jossa on ehdotus yhteistyön toimintamalliksi ja toimenpide-ehdotuksia, Elina Leppänen tiivisti.

Hauho ja hauholaiset ovat tunnettuja aktiivisuudestaan. Nyt tavoitellaankin kyläkehittäjä Heli Laurikaisen mukaan nimenomaan sellaisia hauholaisia tai kaupunginosaan muuttaneita, jotka eivät ole vielä omaa toimintaansa löytäneet, mutta joilla on halua tehdä jotakin oman asuinpaikkansa hyväksi.

Tulevaisuustupa kesäkuussa

Kesäkuun alussa on ensimmäistä kertaa Hauhotalon salissa avoinna tulevaisuustupa, joka on Heli Laurikaisen mukaan elämyksellinen teltta, jota kokomassa ovat hauholaisten yhdistysten lisäksi muun muassa Hauhon Yhtenäiskoulun oppilaat.

– Tarkoitus on luoda viihtyisä ja mukava paikka, jossa voi pysähtyä. Teltan seinille tulee muun muassa kuvia hauholaisten lempipaikoista, siellä on myös esineitä, hajuja ja makuja. Yksi seinä on maisema, jossa tuvassa kävijä pääsee ”vierailemaan”, kertoi Heli Laurikainen.

Kesäkuu alun jälkeen tulevaisuustupa on ainakin alustavasti mukana myös Hauhon kesätoreilla.

Ensimmäiset tulevaisuusillat ovat Hauhotalossa 11. ja 13. kesäkuuta ja jatkuvat sen jälkeen kyläkunnittain.

Heli Laurikaisen mukaan Hämeen Kylillä oli vastaava hanke vuosi sitten Jokioisissa.

Tänä vuonna Hämeenlinnan maaseutualueita eli liitoskuntia koskeva haku oli alkuvuodesta.

– Mahdollisuus oli muillakin, mutta Hauho tarttui tilaisuuteen heti, kertoi Elina Leppäsen Hämeen Kylistä. (HäSa)

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic