Kanta-Häme Hämeenlinna

Yhteinen Suvivirsi kajahtaa lauantai-iltana

Suvivirsi löytyy virsikirjasta numerolla 571. Kuva: Juhani Salo
Suvivirsi löytyy virsikirjasta numerolla 571. Arkistokuva: Juhani Salo

Hämeenlinnan kaupunki ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunta toivottavat yhteisen Suvivirren kera riemuisaa ja aurinkoista kesää kaikille koululaisille, opiskelijoille, uusille ylioppilaille ja opinnoista valmistuneille sekä koulujen ja oppilaitosten henkilökunnalle.

Tarkoitus on laulaa koululaiset ja opiskelijat kesälaitumille osallistumalla valtakunnalliseen tapahtumaan, jolloin Suvivirren voi veisata omasta ikkunasta, omalta pihalta tai parvekkeelta tai missä ikinä kukin onkaan lauantaina 30.5. kello 18.

Samaan aikaan ehtookellojen soiton jälkeen trumpetistit Jukka ja Aaro-Pekka Pitkänen soittavat Suvivirren Hämeenlinnan kirkon portailla. Paikalla myös seurakunnan kuorojen laulajia.

Kaupungin ja seurakunnan Facebook-sivuille voi myös jättää omia kuva- ja videotoivotuksia koululaisille, ylioppilaille ja vastavalmistuneille.

Facebook-sivuilta löytyy myös Vanajaveden nuorisokuoron tuottama Suvivirsi-video. Vanajaveden nuorisokuoroa johtaa kanttori Anna-Maria Lehtoaho.

Vuonna 1701 virsikirjaan otetun Suvivirren säveltäjää ei tunneta, eikä sanoittajasta ole varmaa tietoa.

1600–1700-lukujen taitteessa, kun Suvivirttä suomennettiin, kolmasosa suomalaisista oli kuollut nälkään, tauteihin ja kurjuuteen. Suvivirsi heijastaa toivoa tulevasta ja luottamusta Jumalaan.

Suvivirsi löytyy virsikirjasta numerolla 571.

Muun muassa Kalvolan Rimmilässä kyläläiset laulavat Suvivirren yhdessä rukoushuoneen pihassa turvavälit muistaen.

Rimmilän kyläyhdistys toivoo mukaan runsaasti sekä paikallisia asukkaita ja mökkiläisiä että myös väkeä muista kylistä.

Päivän lehti

15.7.2020