Kanta-Häme

Yhteinen verkkokirjasto on nyt Vanamo

Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan yhteinen verkkokirjasto on nyt avattu. Verkkokirjaston nimi on Vanamo, ja se korvaa aiemman Web-Origon.

Vanhaan verkkokirjastoon verrattuna uusi Vanamo on monipuolisempi. Sen kautta on totuttuun tapaan mahdollista hakea aineistoa, uusia lainoja sekä tehdä varauksia. Lisäksi se tarjoaa tietoa kirjastojen palveluista, tapahtumista ja uutisista sekä lukuvinkkejä ja teemallisia aineistoesittelyjä.

Käyttäjätunnuksen luonut asiakas voi lisätä omia arviointejaan ja tähdityksiään, tallentaa hakuja sekä kerätä teoksia omaan hyllyyn.

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto otti uudistetun verkkokirjaston testikäyttöön jo lokakuussa 2009.

Vanamon teknisestä toteutuksesta vastaa kirjastojärjestelmätoimittaja Axiell Finland Oy, ja se perustuu verkkokirjastoratkaisu Arenaan. Sama sovellus on käytössä muun muassa Tampereen, Turun, Seinäjoen ja Kokkolan seudun kirjastoissa.

Verkkokirjasto toimii osoitteessa https://vanamo.verkkokirjasto.fi. Entisestä osoitteesta ohjataan uuteen osoitteeseen. Vanha verkkokirjasto Web-Origo poistuu kokonaan käytöstä heinäkuun lopussa. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic