Kanta-Häme Hattula

Yhteiskoulu väistää ehkä Parolan lukion tiloihin, Hattulassa mietitään ratkaisuja keskiviikkona

Ryhmiä on tällä hetkellä sijoitettu lukion tiloihin ja Parolan koululle. Abien lukuloma tuo helpotusta, mutta väistöön halutaan pysyvämpää ratkaisua.
Hattulan valtuusto päätti joulukuussa, että uusi koulu rakennetaan ns. kalliotontille, joka on kuvassa merkitty katkoviivalla. Sivistyslautakunta ja kunnanhallitus kokoontuvat molemmat keskiviikkona päättämään mahdollisista yhteiskoulun väistötiloista. Kuva Riku Hasari

Hattulan sivistyslautakunta ja kunnanhallitus kokoontuvat molemmat keskiviikkoiltana pohtimaan Parolan yhteiskoulun eli yläkoulun väistötila-asiaa.

Yhteiskoululla on sisäilmaongelmien takia jouduttu jättämään osa tiloista kokonaan pois opetuskäytöstä ja osa luokkatiloista on mahdollisimman vähällä käytöllä. Nyt tilanne on koulun sisäilmatyöryhmän mukaan sellainen, ettei yhteiskoulun tiloissa voida jatkaa koulutyötä.

13 tilaa pois käytöstä

– Tällä hetkellä pois käytöstä on 13 tilaa. Oppilaita on sijoitettu lukion ja Parolan koulun tiloihin. Abien lukuloma helpottaa tilannetta taas hieman, mutta vaihtoehdot alkavat olla vähissä, sanoo yhtenäiskoulun rehtori Minna Kallio.

Työryhmä on suositellut koko yhteiskoulun siirtämistä väistötiloihin mahdollisimman nopeasti. Samalla työryhmä arvioi, että väistötiloja tarvitaan ainakin kahdeksi, ehkä kolmeksi vuodeksi.

Mahdollisina väistötiloina on vertailtu useita vaihtoehtoja, kuten vuokrattavia parakkeja, Parolan alakoulun tiloja sekä Hamkin tiloja Lepaalla ja nykyisin lukion käytössä olevia tiloja.

Lisäksi pohdinnassa on ollut muun muassa ravintola Rosollin, taksiaseman, entisen säästöpankin ja Valintatalon tilat ja Verstaantie 1. Näistä on vertailussa todettu, että ne eivät sovellu opetuskäyttöön. Valinta on siis tehtävä parakkien ja muiden koulutilojen välillä.

Parakit toimiva, mutta kallis

Parakit ovat vertailun mukaan toimiva, mutta myös kallein vaihtoehto. Yhteiskoulun siirtyminen Parolan koulun tiloihin taas aiheuttaisi sen, että alakoulun oppilaat hajautettaisiin muille kouluille, mikä olisi pedagogisisesti hankalaa ja kallista. Se tarkoittaisi myös alakoululaisten kulkemista paikasta toiseen.

Hamkin tilat Lepaalla taas eivät riitä väistötiloiksi, eli käytännössä edullisin ja toimivin ratkaisu on selvitysten mukaan yhteiskoulun siirto lukion käytössä oleviin tiloihin.

Perusopetuksen väistötiloista päättää sivistyslautakunta. Tilojen osoittaminen koulutuskuntayhtymä Tavastian ylläpitämälle lukiolle taas kuuluu kunnanhallitukselle.

Hattulassa ei näillä näkymin ole sopivia väistötiloja lukiolle, ja siksi sivistyslautakunta on pyytänyt valmistelun tueksi tietoa mahdollisista tiloista kaupungin puolella.

Hattelmalantien kampuksella tilaa

Tavastiasta saatujen tietojen mukaan Parolan lukiolle järjestyisi väistötilat Hattelmalantien kampusalueelta. Kampuksen K-rakennuksessa olisi tilat myös opettajille ja kanslialle. Erityisluokkatilat olisivat yhteiskäytössä kampuksella tällä hetkellä toimivan Lyseon lukion kanssa.

Hattulassa mietittiin viime vuoden aikana useaan otteeseen uuden koulun paikkaa. Valtuusto päätti joulukuun kokouksessaan, että uusi, yhteiskoulun tilat korvaava rakennus tehdään nykyisen koulun läheisyyteen ns. kalliotontille.

Sitä ennen vaihtoehtona ehti olla myös Juteinin koulun alue, mutta tästä suunnitelmasta luovuttiin. HÄSA

Lue myös: Hattulan lukion tilatarve puristaa Parolan lukion ahtaalle

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic