Kanta-Häme Hämeenlinna

Yhteislaulutilaisuus Hämeenlinnan torilla Vexi Salmen muistolle – Koronan vuoksi ehkä vasta ensi keväänä

Sanoittaja Vexi Salmen elämäntyötä muistallaan koronan vuoksi todennäköisesti vasta ensi keväänä järjestettävässä yhteislaulutilaisuudessa. Kuva: Juhani Salo
Sanoittaja Vexi Salmen elämäntyötä muistallaan koronan vuoksi todennäköisesti vasta ensi keväänä järjestettävässä yhteislaulutilaisuudessa. Arkistokuva: Juhani Salo

Hämeenlinnan kaupunki muistaa Vexi Salmea järjestämällä Hämeenlinnan torilla yhteislaulutilaisuuden.

Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin, mutta vallitseva koronatilanne ja osallistujien turvallisuus huomioiden se tulee todennäköisesti olemaan keväällä 2021.

Hämeenlinnalaislähtöinen Salmi sanoitti uransa aikana pitkälti yli 3 000 levytettyä laulua, joista monet ovat ikivihreitä hittejä ja monet myös kuulijoilleen poikkeuksellisen tärkeitä ja merkityksellisiä.

Siksi Hämeenlinna ottaa kaupunkilaiset mukaan valitsemaan yhdessä laulettavia lauluja. Kaupungin sosiaaliseen mediaan avataan mahdollisuus tehdä ehdotuksia mukaan otettavista kappaleista.

Toiveeseen voi sisältyä myös perustelu tai muisto, miksi juuri kyseinen laulu haluttaisiin yhdessä Hämeenlinnan torilla laulaa.

Vexi Salmen läheinen suhde syntymäkaupunkiin näkyi läpi elämän.

Siihen kuuluivat muun muassa paikallislehdissä ja kirjana julkaistut muistelupakinat Rinkelimäen pojista, HPK sekä Hämeenlinnan taidemuseolle lahjoitettu poikkeuksellisen mittava taidekokoelma.

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic