Kanta-Häme

Yhteistyö tiivistyy kasvukäytävällä

Helsingistä Hämeenlinnan kautta Tampereelle ulottuvan nauhakaupunkimaisen kasvuvyöhykkeen kaupungit, kunnat, maakuntaliitot ja kauppakamarit tiivistävät yhteistyötään.

Neuvottelukunnan puheenjohtaja, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä painottaa yhteistyön tärkeyttä erityisesti liikenneyhteyksien parantamisessa.

– Tavoitteena on yhdistää Pirkkalan ja Helsingin lentokentät rautateitse lähivuosikymmeninä ja sähköautojen pikalatauspisteet 35 kilometrin välein lähivuosina.

– Matkailun kannalta vyöhykkeen yhtenäisyys on tärkeää, sillä näin turisteille voidaan tarjota näkymiä sekä kaupunkimaisemista että puhtaasta luonnosta.

Penttilä lisäisi myös yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen välistä yhteistyötä.

– Tällä hetkellä esimerkiksi Tampereen teknillinen yliopisto ja Helsingin yliopisto tekevät enemmän yhteistyötä kuin Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto.

Kulttuurin osalta nauhakaupunkivyöhykkeen yhteistyö toimii jo Penttilän mukaan erinomaisesti.

– Se on vyöhykkeen suola, hän sanoo.

Verkostoyhteistyöhön ovat päättäneet lähteä mukaan alueen kaikki kolme maakuntaliittoa (Uudenmaan liitto, Hämeen liitto, Pirkanmaan liitto), kaikki neljä kauppakamaria (Helsingin, Riihimäki-Hyvinkään, Hämeen ja Tampereen kauppakamarit) sekä suurin osa alueen kaupungeista ja kunnista.

Lisäksi valtio osallistuu HHT-kasvukäytävän kehittämistyöhön.

Aiesopimus verkostoyhteistyön käynnistymisestä allekirjoitettiin Hämeenlinnassa perjantaina. (HäSa)

 

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic