Kanta-Häme

Yhteistyötä Asemanrannan markkinointiin

Hämeenlinnan kaupunki, YIT ja Etelä-Hämeen Osuuspankki ovat sopineet Asemanrannan asuinalueen markkinointiyhteistyöstä. Osapuolet käyttävät seuraavan kahden vuoden aikana yhteensä 300 000 euroa Asemanrannan alueen markkinointiin. Kukin osapuoli osallistuu samansuuruisella summalla, eli 100 000 eurolla.

Asemanranta on Vanajaveden rantaan, Hämeenlinnan rautatieaseman viereen rakennettava noin 20 asuinrakennuksesta koostuva asuinalue. Alueelle on tulossa asuntoja 1000 asukkaalle. Tavoitteena on luoda asuinalue, joka houkuttelisi ihmisiä muualta pääradan varrelta. Markkinoinnin pääkohderyhmä on nuoret lapsiperheet.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mukaan hankkeen tarkoituksena on vauhdittaa Hämeenlinnan kasvua ja hankkia kaupunkiin uusia asukkaita.

– Hämeenlinnan kasvu ei ole viime vuosina ollut sellaista, mikä olisi sijainnin valossa mahdollista, Isosuo sanoo.

YIT:n käyttämän viestintä- ja markkinointisuunnittelija Auli Tikan mukaan Asemanrannan markkinoinnissa tuodaan esille mahdollisuus asua luonnonläheisesti urbaanissa ympäristössä. Tarkoituksena on tavoittaa kohderyhmää erityisesti pääkaupunkiseudulta.

– Asemanranta antaa aika paljon enemmän vastinetta rahoille kuin mikään asuinalue, joka on lapsiperheiden ulottuvilla pääkaupunkiseudulla. Asemanrannassa voi asua kaupungin keskustassa ja järven rannalla samaan aikaan. Naapurissa on muun muassa kulttuurikeskus ja erinomaiset lenkkeilymaastot, Auli Tikka kertoo.

Markkinoinnin suunnittelua varten on perustettu työryhmä, johon kuuluvat edustajat YIT:n markkinoinnista, Etelä-Hämeen Osuuspankista, OP Kiinteistövälityksestä, Hämeenlinnan viestinnästä ja Linnan Kehityksestä.

– Työryhmässä suunnitellaan se, missä medioissa Asemanranta näkyy ja millä tavalla, sanoo Hämeenlinnan kaupungin viestintäpäällikkö Tiina Vahtokari.

Asemanrannan suunnitelmaan kuuluu olennaisena osana pendelöijien houkuttelu kaupunkiin. VR:n viime viikolla ilmoittamat vähennykset Hämeenlinnan junavuoroihin olivat kova isku suunnitelmalle. Isosuo kertoo, että kaupunginjohto tapaa VR:n johtoa ensi viikolla. Isosuo uskoo, että VR miettii päätöstään uudestaan, kun Asemanrannan myötä alueelle keskittyvä potentiaalinen asiakaskunta otetaan huomioon.

Asemanrannan kaava on parhaillaan nähtävillä kaupungin palvelupisteissä ja nettisivuilla. Kaavaehdotus on menossa kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi lokakuussa. Mikäli se ei herätä valituksia voivat rakennustyöt voivat alkaa keväällä 2017. Samaan aikaan asuintalojen rakentamisen kanssa toteutetaan vanhojen kiinteistöjen peruskorjausta.

Saarioisen kiinteistön vuokralaiset joutuvat muuttamaan pois toukokuun loppuun mennessä. YIT:n Sami Viitasen mukaan kiinteistössä voidaan tehdä kuntoselvitys ja valmistelevia töitä jo kesällä, vaikka kaavaa ei olekaan hyväksytty. HäSa

Päivän lehti

9.8.2020