Kanta-Häme

Yhteisvastuu 2015 tukee vapaaehtoistyötä ja lasten koulutusta

Yhteisvastuu 2015 käynnistyy sunnuntaina 1. helmikuuta Hämeenlinnassa Yhteisvastuun perhemessulla kello 12 Poltinahon seurakuntatalossa.

Messun jälkeen keräyspäällikkö Tiina Kröger esittelee keräyksen kohteet. Tarjolla on lounas, josta voi antaa vapaaehtoisen maksun Yhteisvastuun hyväksi. Seurakunnan lastenohjaajat ovat valmistaneet lapsille omaa ohjelmaa.

Suurella sydämellä

Yhteisvastuu 2015 tukee Suomessa yksinäisiä, sairaita ja taloudellisessa ahdingossa olevia tai muista syistä elämässään vaikeaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä Suurella sydämellä -vapaaehtoistoiminnan kautta ja auttaa lapsia kouluun Haitissa.

Suurella sydämellä on netissä oleva vapaaehtoisen auttamisen verkkopalvelu, joka toimii myös Hämeenlinnassa. Keräysvaroin verkoston toimintaa laajennetaan koko maahan sekä tehostetaan uusien vapaaehtoisten rekrytointia ja koulutusta.

Haitiin rakennetaan kouluja, kehitetään koulujen ja opetuksen laatua sekä luodaan koulun, yhteisön, oppilaiden ja heidän perheidensä välisiä yhteistyöverkostoja.

Suurkeräys hädänalaisille

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuulla suomalaiset ovat hankkineet muun muassa töitä maahanmuuttajille, ruoka-apua köyhille lapsiperheille, arjen apua aids-orvoille, katastrofiapua kehitysmaihin ja ystäviä yksinäisille nuorille. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen evankelisluterilaiset seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

60 prosenttia Yhteisvastuukeräyksen tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 prosenttia käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 prosenttia kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Kerääjiä tarvitaan

Keräykseen voi osallistua lahjoittajana tai ryhtymällä lipas- tai listakerääjäksi. Toimintaa koordinoi diakonissa Tiina Kröger, joka toimii Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa Yhteisvastuun keräyspäällikkönä. Hänet tavoittaa numerosta 040 8049359 tai sähköpostitse: tiina.kroger@evl.fi

Lahjoituksen voi tehdä koteihin ilmaispostin mukana 7.2. jaettavalla tilisiirrolla. Tiedot löytyvät myös nettisivuilta hämeenlinnanseurakunnat.fi sekä yhteisvastuu.fi.

Yhteisvastuuta voi tukea Sharewood-hyväntekeväisyysmediassa klikkaamalla Sharewoodissa olevia mainoksia. Rahat tulevat palvelussa mainostavilta yrityksiltä, ja ne tilitetään Yhteisvastuulle lyhentämättöminä.

Lahjoituksen voi tehdä myös puhelimella soittamalla numeroon 0600 17010 (10,26 e / puh+pvm), 0600 17020 (20,28 e / puh+pvm) tai lähettämällä tekstiviesti numeroon 16588 ja kirjoittamalla apukenttään APU5 (5 e), APU10 (10 e) tai APU20 (20 e). (HäSa)

Menot