Kanta-Häme Hämeenlinna

Yhteisvastuu 2020 -keräys tukee vanhemmuutta – Vapaaehtoisia arkienkeleitä kaivataan

Keräys käynnistyy helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 2.2.2020.
Yhteisvastuu 2020 -keräys tukee vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Kuvituskuva. Kuva: Anja Filppula
Yhteisvastuu 2020 -keräys tukee vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Kuvituskuva. Kuva: Anja Filppula

Yhteisvastuu 2020 -keräys tukee vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Keräys käynnistyy helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 2.2.2020.

Yhteisvastuun aloitusmessua Hämeenlinnan kirkossa 2.2. kello 10 on mukana toteuttamassa rippikoululaisia.

Messun jälkeen nautitaan kirkkokahvit kirkossa ja samalla on mahdollisuus ilmoittautua keräyksen vapaaehtoiseksi sekä ostaa tuotteita Yhteisvastuun hyväksi. Yhteisvastuu on vastaavalla tavalla mukana myös sunnuntaina 9.2. kello 12 alkavassa lähiömessussa Jukolan Lintukodossa.

Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Tutkimusnäyttö osoittaa, että lapsen ja vanhemman välinen myönteinen suhde edistää lapsen kokonaiskehitystä. Keräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta.

40 prosenttia nyt kerättävän Yhteisvastuun tuotosta jää Suomeen. Puolet osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin paikallisesti seurakunnissa ja puolet ohjataan valtakunnalliseen hankkeeseen, jossa toimijoina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet.

60 prosenttia keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Elintärkeää vanhemmuuden tukeminen on esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä, joissa vanhemmat joutuvat keskittymään selviytymiseen ja toimeentulon hankkimiseen.

Yhteisvastuun vapaaehtoiseksi, arkienkeliksi, voi ilmoittautua keräyspäällikkö Tiina Krögerille puhelimitse 040 804 9359 tai sähköpostilla tiina.kroger@evl.fi. Tarjolla olevia tehtäviä ovat muun muassa lista- ja lipaskeräys sekä Yhteisvastuun tuotteiden myynti. Tehtäviin saa keräysmateriaalin, perehdytyksen ja tuen.

Lahjoitusmahdollisuuksia on useita. Tänä vuonna käytettävissä on myös MobilePay-sovellus, jolla haluamansa summan voi siirtää Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan lahjoitusnumeroon 69240. Vaivattomasti voi auttaa myös lähettämällä valtakunnalliseen numeroon 16 588 tekstiviestin APU10 (=10 €) tai APU20 (=20 €).

2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic