Kanta-Häme

Yhteisvastuukeräys auttaa yksinäisiä vanhuksia

Tämän vuoden yhteisvastuukeräys käynnistyy koko maassa sunnuntaina 3. helmikuuta.

Yhteisvastuu 2013 auttaa yksinäisiä vanhuksia. Suomessa yhteisvastuuvaroin etsitään koteihinsa yksin jääneitä kaikkein heikoimmassa asemassa olevia vanhuksia, selvitetään heidän tilanteensa ja ohjataan heitä palvelujen piiriin.

Kansainvälisen diakonian kohteena on Kambodža, missä vanhusten arkea helpotetaan vahvistamalla kyläyhteisöjä.

Lipas- ja listakeräys jatkuu toukokuun alkuun asti. Hämeenlinnassa jaetaan 9. helmikuuta ilmaisjakelun mukana tilisiirtolomake, jolla voi osallistua keräykseen. Lipaskeräyksiä järjestetään kauppakeskuksissa ja HPK:n peleissä, lisäksi lippaita on vapaaehtoisilla kerääjillä.

Kerääjäksi haluavat voivat ilmoittautua ottamalla yhteyttä keräyspäällikkö Tiina Krögeriin, tiina.kroger@evl.fi tai puh. 040 804 9359.

Citymarket Hämeensaaren pullonpalautusautomaattien vieressä olevaan postilaatikkoon voi lahjoittaa palautuskuitit Yhteisvastuun hyväksi.

Myös Koulutuskeskus Tavastian autopuolen opiskelijat osallistuvat jälleen keräykseen vaihtamalla autoihin kesärenkaita huhtikuussa.

Tapahtumien tuotto keräykseen

Yhteisvastuuteemalla järjestetään kevään mittaan myös useita konsertteja ja muita tilaisuuksia. Tilaisuuksien käsiohjelmien, kolehtien tai tarjoilujen tuotot annetaan lyhentämättöminä Yhteisvastuulle.

Hämeenlinnan ja Rengon kirkoissa pidetään Yhteisvastuumessut sunnuntaina 3.2. kello 10. Hämeenlinnan markkinoilla myydään yhteisvastuuvohveleita tiistaina 5.3 ja Rengon seurakuntatalossa järjestetään myyjäiset 24.3.

13.3. konsertoivat Jukka Salminen & Old is Gold –orchestra Rengon kirkossa ja 20.3. Mieskuoron seniorit ja Seniorisoittajat Poltinahon seurakuntatalossa.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan lapsi- ja nuorisokuorojen konsertti on vuorossa 7.4. Hämeenlinnan kirkossa sekä Seija ja Pertti Puusaaren Old is Gold -konsertti 21.4. Eräs-teatterissa.

Riparilauluilta järjestetään 23.4. Hämeenlinnan kirkossa ja Elina Patailan Bach-pianokonsertti vapunpäivänä Hätilän kirkossa. (HäSa)

Mainos