fbpx
Kanta-Häme

Yhteydet tukki aurinko ja vilkas somettaminen

– Jos on juhlahumu, ja päivitetään somea, niin sitten verkot ovat varmasti tötteröllä, Soneran radioverkkosuunnittelija Jukka Viinikainen arvioi Ylen haastattelussa ennen AC/DC:n keskiviikkoista Kantolan keikkaa.

Tapahtumapuistossa kävi juurikin niin, eikä pelkästään Soneralla, vaikka puhelinoperaattori lupaili laajennusta 2G-, 3G-, ja 4G-verkkoihinsa.

Maria Tuomela Soneran viestinnästä kertoo, että puhelinoperaattori oli varautunut megakonserttiin kahdella siirrettävällä tukiasemalla.

Hänen mukaansa haasteiksi muodostui kännyköiden käytön yhtäaikaisuus ja sää. Samanaikaiset kännykkäpuhelut ja datayhteydet kuormittivat verkkoa paikoitellen tukkoon.

– Yleisötapahtumissa riittää yleensä yksi tukiasema. Kävi kuitenkin niin, että kun sateinen sää vaihtui aurinkoon, alkoi väki somettaa ja lähetellä kuvia konsertista. Se on yleinen ongelma massatapahtumissa.

Sateisella kelillä kännykät olisivat pysyneet taskuissa. Puhelinoperaattoreille jää arvioitavaksi, montako tukiasemaa varmistaisi jatkossa toimivat yhteydet vastaavanlaisessa tapahtumassa. HÄSA

Menot