Kanta-Häme Hämeenlinna

Yhtiöittäminen muuttamassa Tavastian henkilöstön työehtoja – Henkilöstö yt-neuvotteluihin

Avoinna on paljon työehtoasioita. Neuvotteluja jatketaan pitkään.
Tavastialla on satoja työntekijöitä ja tuhansia opiskelijoita.

Koulutuskuntayhtymä Tavastia aloittaa koko henkilöstön kanssa yt-neuvottelut yhtiöittämisestä. Neuvottelut käynnistetään, koska yhtiöittäminen vaikuttaa työntekijöiden asemaan ja muun muassa muuttaa työehtosopimuksia.

Tavastian nykyinen henkilöstö aiotaan siirtää vanhoina työntekijöinä uuteen osakeyhtiöön. Vanhat työntekijät säilyttävät siten vähintään entiset palkkaedut, mutta muuten työehdot saattavat muuttua.

– On paljon avoimia asioita, jotka saattavat vaikuttaa lopputulokseen, sanoo Koulutuskuntayhtymä Tavastian johtaja Jouni Haajanen.

Haajanen arvioi, että yt-neuvotteluja käydään vuoden loppuun asti. Kuntayhtymän jäsenkuntien valtuustot päättävät yhtiöittämisestä vasta vuoden lopulla. Tavastialla on kuusi jäsenkuntaa, joista tiettävästi vasta Hämeenlinnan kaupunginhallitus on käsitellyt esisopimuksen kuntayhtymän purkamisesta ja toiminnan yhtiöittämisestä.

Ei henkilötasolle

– Yt-neuvotteluissa ei mennä henkilötasolle. Katsomme muun muassa sitä, miten yhtiö työnantajana järjestäytyisi ja mitä työehtosopimuksia noudatettaisiin.

Haajasen mukaan ongelma on, että Tavastia on laaja-alaisuudeltaan täysin poikkeuksellinen.

Todennäköisenä on pidetty, että Tavastia liittyy osakeyhtiönä Sivistystyönantajiin (Sivista). Sivistan työehtosopimuksessa opettajien työaika on hieman kunta-alan sopimuksia pidempi. Kenenkään palkkaa ei lasketa, mutta työehtosopimuksen vaihtaminen voi nostaa joidenkin työntekijöiden palkkoja.

– Työehdoissa voi olla eroja – mutta ei hirveän paljon. Opetusalalla julkisten ja yksityisten alojen lomaedut ovat hyvin samansuuntaiset.

Kun Tavastia yhtiöitetään, kunnat joutuvat maksamaan merkitsemistään osakkaista runsaat 400 000 euroa varainsiirtoveroja. Palkkojen ja arvonlisäverojen nousu kohottavat vuosimenoja noin neljännesmiljoonalla. Lyseon remontti lisäisi arvonlisäveromenoja.

Tavastialla oli viime vuoden lopulla henkilöstöä 578, joista 377 oli päätoimisia. Sivutoimisista suurin osa oli Vanajaveden Opiston tuntiopettajia.

Tavastialla on tuhansia opiskelijoita. Ammatillisessa koulutuksessa annettiin viime vuonna koulutusta 2 215 opiskelijatyövuotta. Lukio-opetusta annettiin 1 335 opiskelijatyövuotta.

Rinnalla lukioselvitys

Yhtiöittäminen on osa Hämeenlinnan talouden tasapainottamisohjelmaa. Tavastian yhtiöittämisen rinnalla Hämeenlinnan kaupunki ja koulutuskuntayhtymä tekivät lukioselvityksen. Selvityksessä laskettiin erilaisia vaihtoehtoja lukio-opetuksesta, mutta ei esitetty mitään yksittäistä ratkaisua.

Hämeenlinnan päättäjät ovat nostaneet esille Lammin lukion lakkauttamisen. Kaupunginhallitus päätti, että lähtökohtana on löytää kestävä tapa jatkaa lukiotoimintaa Lammilla. HÄSA

Katetta kuntien kirjanpitoon

Koulutuskuntayhtymä Tavastiaan kuuluvat Ammattiopisto Tavastia, Vanajaveden Opisto ja neljä lukiota.

Kuntayhtymän jäseninä on kuusi kuntaa.

Hämeenlinnan osuus peruspääomasta on yli 70 prosenttia.

Hämeenlinna esitti yhtiöittämistä osana taloutensa tasapainottamisohjelmaa.

Yhtiöittämällä kuntiin ei siirry rahaa. Osakeyhtiönä koulutuksen menot ovat hieman nykyistä suuremmat.

Kunnat saavat kuitenkin kirjata yhtiöittämisestä kerran kirjanpidollista tuottoa.

Hämeenlinna pystyy korjaamaan alijäämiään noin 9 miljoonalla eurolla.

Jäsenkuntien valtuustot päättävät yhtiöittämisestä vuoden lopulla.

Jos yhtiöittäminen hyväksytään, Tavastia siirtää toimintansa uuteen osakeyhtiöön vuoden 2022 alusta.

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic