Kanta-Häme

YIT hakee asfalttiaseman sopimukselle Mäkelässä jatkoa – Sinne ei kuitenkaan ole aikomus jäädä

Kyseessä vain varmuustoimi, jos uuden asfalttiaseman rakentaminen ja käyttöönotto viivästyy.
Mäkelän asfalttiasema hakee jatkoa vuokrasopimukselle.

YIT Infra hakee Hämeenlinnan kaupunginhallitukselta jatkoa vuokrasopimukselleen asfalttiaseman nykyiselle paikalle Mäkelän alueelle.

Tämä ei kuitenkaan merkitse sitä, että asfalttiasema olisi jäämässä nykypaikalleen pitkiksi ajoiksi.

– Päinvastoin lähdemme siitä, että toimita siirtyy heti, kun uuden aseman sijoittumisesta saadaan valmiiksi ratkaisu, YIT Infran aluepäällikkö Petri Strengell korostaa.

 

Kyseessä on hänen mukaansa varmuustoimi, jotta ensi keväänä olisi paikka, jossa toimia, jos Velssiin uuden aseman sijoittuminen pitkittyy.

– Toiminnan siirtäminen ja uuden aseman rakentaminen ei tapahdu nopeasti. Siihen menee arviolta 3-5 kuukautta. Meidän suunnitelmamme oli tehdä tämä talven kuluessa.

Sinne YIT Infran asfalttiasema tulee yksityisen vuokralaiseksi, joten kaupungin rooli oli vain päättää alueen suunnittelutarveratkaisusta.

Mäkelän alueella YIT Infra on osin omalla tontilla osin kaupungin vuokralaisena.

 

Asfalttiaseman rakentaminen on herättänyt vastustusta Velssin tuntumassa olevalla Siirin asuinalueelle. Myös nykyisen aseman naapurusto on valittanut hajuhaitoista.

Kaupunginhallitus saa eteensä apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon esityksen, että vuodenvaihteessa päättyvää vuokrasopimusta jatketaan nykyisillä ehdoilla vuoden 2021 loppuun ja sen jälkeen toistaiseksi 6 kuukauden irtisanomisajalla.

 

Asema valmistaa asfalttimassaa vuosittain keskimäärin n. 80 000 tonnia Kanta-Hämeen kaupunki- ja kuntatöihin. Lisäksi asemalla valmistetulla asfalttimassalla päällystetään valtion tieverkostoa.

YIT:n Mäkelän toimipiste työllistää vuosittain suoraan noin 30 henkilöä ja välillisesti myös 30 henkilöä aliurakoitsijoina.

YIT myös suunnittelee olevansa mukana Mäkelän alueen kehittämisessä asfalttiaseman toiminnan päätyttyä. Alueelle kaavaillaan teollisuuden tai kaupan toimintaa. HÄSA

Päivän lehti

23.1.2020